Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Idag 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Tisdag Tis 24 Januari Jan
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Vita Hästen
VIT

Hillding matchvinnare efter 24 straffar

21 november 2018 22:00
HERR

IKO hittade vägar att vinna igen även om det inte var något skönspel. Efter 24 straffar kunde man till slut bärga två poäng. IKO hämtade upp ett 0-1-underläge i första perioden och tog ledningen med 2-1 genom Anton Johansson (bilden) i tredje och såg då ut att gå mot tre poäng. Men Vita Hästen kvitterade och efter en mållös förlängning krävdes det 24 straffar innan Joakim Hillding kunde överlista Viktor Kokman till slut.


IKO skaffade sig ett litet övertag inledningsvis men det var Vita Hästen som gjorde första målet i en kontring där Arvid Degerstedt fick en ganska lätt resa fram och lyfte in en backhand bakom Adam Åhman. Hästen låg på för fler mål men IKO tog tillbaka initiativet mot slutet av perioden. Två utvisningar för Hästen och en för IKO utdömdes. IKO:s box play var som vanligt bra, så bra att man tvingade Hästen till en utvisning. Efter 18 minuter kom kvitteringen i efterdyningarna av senaste power play. Filiph Engsund jobbade starkt i anfallszonen, passade till Jesper Dahlroth som sköt från blålinjen och Joakim Thelin stod bra placerad och styrde pucken otagbart förbi Viktor Kokman i gästernas kasse. Det var Thelins nionde mål och han gick upp i topp i interna skytteligan. Skotten i första perioden i liten hemmafavör, 10-7.

Hästen öppnade bäst i andra perioden och fick till några långa anfall. Första halvan av perioden präglades av slarvigt spel och många felpassningar men det blev bättre efter hand. Lagen hade var sitt power play men lyckades inget vidare, inte ett skott på mål för något av lagen. Perioden blev mållös och de båda målvakterna ställdes inte på några svåra prov. Skotten fortfarande i IKO-favör, 8-6.

IKO tog tag i taktpinnen i tredje perioden och fick även utdelning efter knappt sex minuter. Anton Johansson med sitt första mål var sist på pucken efter flera returer från målvakten. Assist Joakim Thelin med 1+1 ikväll. I det läget såg IKO ut att gå mot en säker trepoängare och man gick för fler mål, bland annat i ett power play strax efter ledningsmålet. Det utdömdes ganska många utvisningar i perioden men det var en från varje lag så det blev inga mer power play. Med tre och en halv minut kvar, när IKO såg ut att stänga matchen, kom Hästen i ett av få anfall och Amil Krupic kunde skjuta kvitteringen förbi en skymd Åhman. Oavgjort stod sig till slutsignalen och det blev förlängning, som inte innehöll några riktigt farliga lägen och matchen gick till straffar. Skotten i tredje perioden hela 13-3 till IKO, i overtime 2-2 och totalt 34-18. I straffläggningen gjorde Henrik Nyberg och Nicklas Heinerö var sitt mål tidigt men sedan stängde målvakterna igen i kombination med svaga straffar på grund av dålig is. Till slut, i den 24:e straffen, kunde så Joakim Hillding överlista Viktor Kokman och bärga bonuspoängen till hemmalaget. Därmed har IKO fortfarande inte förlorat någon match som gått till förlängning eller straffar.

Matchens lirare blev Viktor Kokman och Markus Modigs och hemmalagets slitvarg Filiph Engsund.

Kvällens övriga resultat i omgång 20; Björklöven-Västerik 3-0, Tingsryd-AIK 1-3, Västerås-Södertälje 2-0, Pantern-MODO 0-4, Karlskoga-Almtuna 4-2, Leksand-Karlskrona 4-3 ot. AIK tog in en poäng i toppstriden och är nu två poäng efter medan Leksand är oförändrat fem poäng efter. Närmast väntar för IKO Karlskrona borta på fredag och sedan seriefinal mot AIK på Hovet på söndag.

IK Oskarshamn - HC Vita Hästen 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 1-0)
05.36 0-1 Arvid Degerstedt (Lukas Löfquist)
18.07 1-1 Joakim Thelin (Jesper Dahlroth, Filiph Engsund)
45.56 2-1 Anton Johansson (Joakim Thelin)
56.34 2-2 Amil Krupic (Mattias Kalin, Wilhelm Westlund)
65.00 3-2 Joakim Hillding, avgörande straff
Skott: 34-18 (10-7, 8-6, 13-3, 2-2, 1-0)
Utvisningar: IKO 6x2, Hästen 8x2
Domare: Patric Bjälkander
Publik: 1998

Videoklipp med tränarkommentar efter matchen och highlights från matchen
(highlights publiceras torsdag kl 07.00)