• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Västervik
VVIK

Säsongens första länsderby

6 november 2018 16:01
HERR

Höstens första och enda länsderby står för dörren när Västervik kommer till Be-Ge Hockey Center onsdag kväll. Det är ettan mot tolvan i tabellen men det blir säkert en spännande match både på isen och på läktaren. Matchens profil #33 Filiph Engsund (bilden) har erfarenhet av spel i båda lagen och börjar nu närma sig trotjänarstatus i IK Oskarshamn.


IK Oskarshamn hade fyra raka trepoängare innan det blev förlust mot Björklöven i söndags. Nu får man börja på en ny svit när länskollegan Västervik står för motståndet. Västervik står på 15 poäng och har bara tagit en trepoängare. Sex matcher har man tagit till förlängning och vunnit samtliga; en i overtime och fem på straffar! Lagets poängkung, amerikanen Trevor Mingoia, har gjort mål på fyra av sju straffar och blivit matchvinnare två gånger, senast mot Karlskrona i söndags.

IKO:s lån från Nybro, finländaren Janne Kivilahti, gör sin andra och sista match i den här sejouren. Han går in i kedjan med Hutchings och Piispanen. Kivilahti leder poängligan i södra hockeyettan med 17 poäng (5 mål) på 12 matcher. Filip Sveningsson är på landslagsuppdrag och sedan tidigare saknas Robin Söderqvist. Vem som vaktar kassen är ett angenämt problem för tränarna då Adam Åhman är etta i målvaktsligan och Christoffer Rifalk femma på nästan 95 respektive drygt 93 i räddningsprocent.

Matchens profil Filiph Engsund tillhör numera trotjänarna i laget med sin fjärde säsong. Det är fyra år sedan han spelade en säsong i Västervik men det är inte många kvar från den tiden. IKO-produkterna Pierre Gustavsson och Erik Gustafsson är bland dem. Filiph, som gjorde personbästa med 16 poäng (4 mål) ifjol, har i år gjort 5 poäng (2 mål). I kedjan tillsammans med Markus Modigs och John Dahlström har det blivit totalt 16 poäng och i plus/minus står trion på sammanlagt plus 20.

Derbyt är onsdagens enda match i HockeyAllsvenskan eftersom den tillhör omgång 12. Efter den här matchen får IKO spelledigt en vecka - liksom de flesta lag under landslagsuppehållet - och möter nästa onsdag Leksand på hemmaplan, vilket kan bli en seriefinal beroende på hur det går för Leksand i tisdagens match mot Björklöven. IKO är i vilket fall fortsatt serieledare en vecka till och nu plötsligt med en match mer spelad än AIK. Nästa derby spelas i Västervik den 4 januari.

Videointervjuer med Filiph Engsund och Håkan Åhlund inför matchen