• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Västerås
VIK

Stort tålamod gav serieledning

31 oktober 2018 21:50
HERR

IK Oskarshamn är nya serieledare i Allsvenskan efter en 2-0-seger mot Västerås. Efter två mållösa perioder spräckte Joakim Thelin målnollan hos duktige VIK-målvakten Samuel Ersson direkt i tredje. Strax efter gjorde Nolan Zajac 2-0 som blev slutresultatet. Christoffer Rifalk fick hålla nollan för första gången den här säsongen


Hemmalaget var klart bäst i första perioden och dominerade långa stunder. Västerås stack upp i några kontringar men Christoffer Rifalk tog de få skott som nådde fram till mål. IKO hade många avslut och var riktigt nära att ta ledningen flera gånger. Till slut jobbade man till sig ett power play med en minut kvar när VIK inte hängde med men det blev inget mål innan paus. Skotten i första perioden, 15-6, speglar ganska väl hemmalagets spelövertag.

IKO:s spelövertag fortsatte i andra perioden med oförminskad kraft men man lyckades inte få hål på gästernas duktige målvakt Samuel Ersson. Västerås fick spela power play tre gånger, varav ett var direkt felaktigt dömt då Alex Hutchings blev tacklad in i målvakten och blev utvisad. Men Västerås fick inte ut något av sina numerära överlägen. I två av dessa fick man inte iväg ett enda skott på mål och i ett av dom dödade Engström, Engsund med flera en dryg minut i Västerås zon! Västerås bästa chans var ett friläge men Rifalk stod pall. På slutet hade IKO ett par fina chanser men det var fortfarande oavgjort efter två perioder. Skotten ännu mer överlägset för hemmalaget, 16-6.

IKO fick spela power play nästan direkt i tredje perioden och det tog inte många sekunder förrän man spräckte nollan hos Ersson. Joakim Thelin höll sig framme på en retur och slog in sitt sjunde mål för säsongen, assist Sveningsson och Zajac. Bara fyra minuter senare kom matchavgörande 2-0 genom Nolan Zajac som gjorde sitt första mål, ett skott från blålinjen som gick hela vägen in i mål, assist Björkman och Dahlström. Västerås blev allt tröttare och orkade inte forcera med kraft för en reducering. Man tog ut målvakten med två och en halv minut kvar och skapade lite tryck men samtidigt var IKO nära mål i tom bur ett par gånger. Skotten i tredje perioden 20-10 och totalt förkrossande 51-22.

Matchens lirare blev de båda storspelande målvakterna Samuel Ersson och Christoffer Rifalk och hemmalagets slitvarg Eddie Levin. Eddie spelade nästan tio minuter och tog för sig ordentligt när han stod upp i närkamperna och gärna tog en fight. I samma kedja gjorde Anton Johansson debut i IKO och spelade också tio minuter.

Almtuna slog MODO med 2-0 i måndags. Övriga onsdagsmatcher Karlskrona-Tingsryd 4-1, Pantern-Södertälje 1-2, Björklöven-Vita Hästen 4-3, Karlskoga-Leksand 4-2. På fredag är det ny hemmamatch när Pantern kommer på besök hos serieledarna. IKO är alltså etta på 31 poäng, två före AIK och fem före MODO plus en överlägsen målskillnad. Dessa båda lag har en match mer spelad och möts på fredag i Örnsköldsvik.

IK Oskarshamn - Västerås IK 2-0 (0-0, 0-0, 2-0)
40.37 1-0 Joakim Thelin (Filip Sveningsson, Nolan Zajac), spel 5 mot 4
44.27 2-0 Nolan Zajac (Anton Björkman, John Dahlström)
Skott: 51-22 (15-6, 16-6, 20-10)
Utvisningar: IKO 4x2, Västerås 5x2
Domare: Daniel Eriksson
Publik: 2153

Videoklipp med tränarkommentar och highlights från matchen (highlights publiceras torsdag kl 07.00)