• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
MODO
MODO

Gratis hockeyfest, fullsatt och toppmatch mot MODO

26 oktober 2018 18:15
HERR

Topplaget MODO med förre IKO-tränaren Björn Hellkvist kommer till Be-Ge Hockey Center för Hockeyfest och troligen fullsatta läktare lördag kväll. Det är tvåan MODO som gästar trean IKO, där hemmalaget är en poäng efter men med en match mindre spelad. #24 Joakim Hillding (bilden) är matchens profil i hemmalaget.


MODO, ytterligare ett lag med SHL-ambitioner, har under hela inledningen av säsongen legat med i toppen. Efter två förluster på slutet vann man senast med 3-0 mot Södertälje. Henrik Björklund med 13 poäng (4+9) och Patrik Karlkvist med 12 (7+5) är MODO:s bästa poängplockare att jämföras med Filip Sveningsson med 11 (7+4) och Jonas Engström 10 (6+4). Erik Hanses nämns av experter som seriens bäste målvakt men statistiken pekar på 12:e-plats med 90 procent, strax efter Christoffer Rifalk. Adam Åhman är ohotad etta med över 96 procent.

IKO:s power play har varit mycket bra hela säsongen och man är nu etta i den statistiken med över 32 procent (14 mål), dvs ett mål vart tredje pp i snitt. MODO ligger på 19 procent (9 mål på 47 försök). I box play är skillnaden ännu större mellan lagen, nära 88 procent för IKO på tredje plats mot knappt 72 för MODO på tionde plats. Så ska man gå efter statistiken är det gästerna som tjänar mest på att hålla sig borta från utvisningsbåset.

Matchens profil, #24 Joakim Hillding, var något av en skrällvärvning i somras med sin digra meritlista. Såsom SM-silver med Färjestad 2014, var med och förde upp Tingsryd i Allsvenskan 2010 och året efter Växjö till SHL. Han har spelat 347 SHL-matcher med Färjestad, Växjö, Luleå och HV 71, därav 48 slutspelsmatcher med totalt 140 poäng (50 mål). Joakim har även hunnit med en kort sejour i Norge och en i Finland ifjol. Han har Rögle som moderklubb och spelade ett par juniorsäsonger i HV 71 och debuterade där i SHL som 19-åring.

I MODO finns några namn, förutom tränare Hellkvist, som figurerat i IKO genom åren. Inte minst Joakim Hagelin med sju säsonger i Oskarshamn och totalt över 500 matcher i Allsvenskan. Vidare nummer 26 Tom Hedberg, succéback ifjol i IKO, som inom kort ska spela med juniorlandslaget tillsammans med bland andra Filip Sveningsson, Olle Lycksell och Lucas Elvenes. På tal om Elvenes så är storebror Ludvig precis klar för MODO och debuterar i matchen mot sitt gamla lag.

IKO saknar Robin Söderqvist som är skadad och Victor Öhman som är sjuk, i övrigt kommer ordinarie lag till spel. Det blir därmed inte någon Victor Öhman på isen eftersom även nummer 12 i MODO, tidigare i IKO, också är sjuk.

Omgång 13 spelas i huvudsak under fredagskvällen och IKO-MODO är enda lördagsmatchen. Efter fredagsmatcherna kommer AIK vara i fortsatt serieledning med tre matcher mer spelade eftersom IKO:s match mot Västervik i omgång 12 spelas först den 7 november. Därefter kommer det bara att skilja en match. Matchen mot MODO är den första av tre i rad hemma för IKO, härnäst följer Västerås på onsdag och Pantern på fredag innan säsongens första långtripp tar vid med bortamatch mot Björklöven nästa söndag.