• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Oskarshamn
IKO

IKO åker till Norrköping

18 oktober 2018 17:05
HERR

IKO:s långa segerrad bröts hemma mot Karlskoga. Men redan imorgon finns chans att studsa tillbaka i bortamatch mot Vita Hästen i Norrköping. Hästen som tog en imponerande skalp då man slog serieledande MODO med 6-3.


Se alla IKO:s matcher på Cmore - köp matcherna via denna länk och stöd klubben >>

Vita Hästen är på tionde plats med 13 poäng, där hela fem matcher gått till förlängning eller straffar. Men senast blev det alltså en klar 6-3-seger mot MODO efter 4-0 i andra perioden med tre mål i power play, varav två i spel fem mot tre. Hästen hade bara vunnit en match innan under ordinarie tid. Jesper Samuelsson är i vanlig ordning pålitlig poänggörare i hemmalaget med 9 poäng (3 mål).

IKO:s box play var fortsatt mycket bra mot Karlskoga och det krävs nog med tanke på vad Hästen presterade mot MODO. IKO leder box play-statistiken på nästan 93 procent, Hästen ligger på 80. I power play är IKO på fjärde plats med 30 procent och Hästen tia på 15 men var alltså extremt bra mot MODO.

Marcus Hellgren och Viktor Kokman har delat på målvaktssysslan och står båda runt 92-93 i räddningsprocent. IKO:s Adam Åhman sjönk lite i procent efter fyra mål mot Karlskoga men är fortfarande klar etta bland målvakterna med dryga 96 procent och bara sju insläppta mål på 183 skott under sex matcher.

En supporterbuss med i dagsläget ett 30-tal personer rullar fredag eftermiddag mot Himmelstalundshallen. Läs mer om supporterresan >>

Omgång 11 spelas med sex matcher fredag kväll där ett av topplagen, MODO möter Pantern. AIK spelar på måndag mot Tingsryd. För IKO blir det efter Hästen en veckas spelledigt innan man möter MODO nästa lördag vid enkronasmatchen. Med rätt resultat i den här omgången kan det bli en ren seriefinal. Dock står IKO över i omgång 12 nu i veckan och möter Västervik 7 november istället. Läs mer om Hockeyfesten 27 oktober

IKO:s tränare Håkan Åhlund inför matchen:
– Vi har analyserat Karlskogamatchen och tränat idag och tycker att vi gör en helt okej första period. Därefter forcerar vi fram saker istället för att ha tålamod och fortsätta spela. Vi stressar fram passningar och beslut som inte är som det ska vara. Det är tighta matcher och det är inte alltid det går som på räls. Då måste man ha tålamod och hålla sig till dom grundläggande sakerna. Det var två försvarsstarka lag och det var Karlskoga som hade mest tålamod. Men vi lär oss av detta och går vidare och nu är det ny match redan imorgon mot Vita Hästen. Det är positivt att det är tätt med matcher så man får chansen att studsa tillbaka. Hästen har skickliga killar i power play så vi får se till att hålla oss på banan. Då behöver det förhoppningsvis inte bli så många lägen för dom.