• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
AIK
AIK

Formstarkt IKO tar emot serieledarna

4 oktober 2018 16:05
HERR

IK Oskarshamn hänger på i toppen av tabellen. Med 7-0 på två matcher är man på tredje plats och ska nu ta emot serieledande AIK i hemmamatch fredag kväll. Joakim Thelin har gjort i snitt ett mål per match så här långt och är i toppen av skytteligan.


AIK är fyra poäng före IKO i tabellen men har en match mer spelad. Man föll på straffar mot Vita Hästen och vann efter förlängning mot Södertälje senast, det är de enda poängförlusterna. IKO har vunnit fyra av sina fem matcher och har gjort 16 mål. Joakim Thelin är i delad skytteligaledning med sina fem mål. Nu ställs Thelin mot sin moderklubb AIK.

Målvakten Adam Åhman, som stått tre av matcherna leder målvaktsligan överlägset på nära 99 i räddningsprocent och bara ett insläppt mål på 95 skott! AIK:s målvakt Johannes Jönsson ligger på 92 procent med nio insläppta.

Historiskt sett har IKO haft ganska lätt för "Gnaget", flera gånger har man vunnit hemma med 6-1. Förra säsongen tog man 13 av 15 poäng och vann samtliga fem matcher, som mest med 5-1. Vem minns inte näst sista matchen i Slutspelsserien när IKO kvitterade med två minuter kvar och tog bonuspoängen och där i princip tog seriesegern från AIK?

Kanske blev det lite tändvätska för IKO-spelarna när AIK-tränaren efter en tappad poäng mot Södertälje i onsdags sa: ..."då får vi åka ner till Oskarshamn på fredag och göra lite fler mål". AIK är enda lag som ännu inte förlorat under ordinarie tid, kanske är det dags nu. IKO får säkert hjälp med detta från läktaren där tre klubbikoner, Tom Linder, Alexander Johansson och Linus Morin ska stå i klacken och hjälpa till att höja stämningen. Kanske säsongens bästa publiksiffra, 2500?

Videointervjuer med Joakim Thelin och Håkan Åhlund inför matchen