• Huvudsponsorer

Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Idag 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
AIK
AIK

IKO straffade serieledarna - Pantzare avgjorde

5 oktober 2018 22:00
HERR

IKO slog serieledande AIK i en tät, tempostark och spännande match som fick avgöras på straffar. Där klev backen Isak Pantzare fram och avgjorde efter tio straffar för vardera laget. Målskyttar för IKO under ordinarie tid var Jonas Engström som kvitterade till 1-1 och Arsi Piispanen till 2-2 i power play.


Hemmalaget inledde med ett massivt tryck mot tidigare IKO-målvakem Erik Källgren i motståndarkassen. Man sköt, åkte skridsko, tacklades, ja i princip allt utom mål. Arsi Piispanen slog en briljant passning bakom ryggen och friställde Filip Sveningsson som sköt i ribban. Alex Hutchings och Joakim Thelin var bland de som hade fina lägen utan att få hål på Källgren. Lagen hade var sitt power play där IKO:s efter åtta minuter var riktigt bra med högt pucktempo. Med ett klart spelövertag var det också hemmalaget som vann skotten klart, 14-7.

AIK hade mer att säga till om i andra perioden och tog ledningen redan efter 43 sekunder, precis när IKO blivit fulltaligt. Målskytt Garry Nunn med en hög styrning som Adam Åhman inte kunde ta. Åhman fick sedan göra många fina räddningar då AIK hade flera frilägen. Efter fem minuter kom kvitteringen med klapp-klapp-spel från förstakedjan. Målskytt Jonas Engström som stötte in 1-1 med klubban precis bredvid Källgrens skridsko, assist Söderqvist/Heinerö. IKO såg trötta ut i mitten av perioden men kom igen emellanåt med några farliga anfall. AIK fick avsluta även andra perioden i power play men fortsatt 1-1 på tavlan. Skotten lite jämnare i andra, 15-12.

IKO började tredje perioden i box play som övergick i spel 3 mot 5 i en minut men med uppoffrande försvarsspel klarade man av det. Men AIK fortsatte sätta tryck och efter sju minuter fick man utdelning, återigen en styrning, målskytt Jacob Dahlström. Domaren valde att ringa på målet då en spelare stod i målgården men han störde inte Åhman och det blev godkänt. Efter 12 minuter fick IKO power play och då kom kvitteringen när Arsi Piispanen sköt ett hårt skott från tekningcirkel och Källgren kunde inte hålla emot. Assist Nolan Zajac och Filip Sveningsson. Mot slutet var hemmalaget starkast och gick hetast för ett segermål men matchen gick till förlängning. Även i förlängningen var IKO det lag som dominerade och hade flera fina lägen och fick även spela power play i två minuter. Men 2-2 stod sig och matchen fick avgöras på straffar. Skotten i tredje 7-11, i Sudden 5-3 och totalt 42-33.

Det blev en spännande straffläggning där de båda målvakterna fortsatte att storspela. Nicklas Heinerö gav IKO ledningen i första rundan men Eric Castonguay kvitterade direkt efter. Därefter var det stängt och det krävdes tio straffar för vardera laget innan avgörandet kom. Isak Pantzare klev fram och lyfte upp pucken högt bakom Källgren och den stora hemmaklacken jublade åt hjältarna Pantzare och Åhman som fixade bonuspoängen.

Matchens lirare blev de båda storspelande målvakterna Erik Källgren och Adam Åhman och hemmalagets slitvarg Jonas Engström. Åhmans räddningsprocent försämrades marginellt och han leder målvaktsligan klart på dryga 97 procent.

Övriga fredagsmatcher i omgång 6; Vita Hästen-Karlskrona 2-3 (ot), Södertälje-Leksand 3-6, MODO-Tingsryd 4-3. IKO är kvar på tredjeplatsen och knappade in en poäng på AIK men tappade en mot MODO. I nästa omgång, på onsdag, möter IKO Leksand på bortaplan och nästa fredag är det hemmamatch mot Karlskrona och Grabbkväll i arenan.

IK Oskarshamn - AIK 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0)
20.43 0-1 Garry Nunn (Eric Castonguay, Sam Marklund)
25.38 1-1 Jonas Engström (Robin Söderqvist, Nicklas Heinerö)
47.11 1-2 Jacob Dahlström (Mathias From, Elias Lindström)
53.47 2-2 Arsi Piispanen (Nolan Zajac, Filip Sveningsson), spel 5 mot 4
65.00 3-2 Isak Pantzare, avgörande straff
Skott: 42-33 (14-7, 15-12, 7-11, 5-3, 1-0)
Utvisningar: IKO 4x2, AIK 4x2
Domare: Johan Nordlöf
Publik: 2504

Videoklipp med tränarkommentar och highlights från matchen (highlights publiceras lördag kl 07.00)