• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Björklöven
IFB

Lördagsmatch mot Björklöven

28 september 2018 16:00
HERR

IKO tar emot Björklöven i lördagsmatch och det skiljer bara ett mål mellan lagen efter nästan identisk start av serien. Kanadensiska nyförvärvet Alex Hutchings möter laget han levererade 26 poäng (12 mål) för på 38 matcher ifjol.


IKO började serien med två segrar, Södertälje och Västerås, men föll senast mot Pantern. För Björklöven var det omvänt, förlust i premiären mot MODO och därefter straffseger mot Vita Hästen och uddamålsvinst mot Södertälje i onsdags. Förra säsongen var det idel hemmasegrar när IKO och Björklöven möttes, dvs två segrar var i grundserien. Löven vann även hemma i Sudden i Slutspelsserien men IKO tog som bekant förstaplatsen i serien eftersom man vann övriga fyra matcher.

Joakim Thelin leder skytteligan i Allsvenskan med fyra mål, varav två matchavgörande. Victor Öhman står också på 4 poäng (1+3). Lövens Emil Lundberg är tvåa i skytteligan med 3 mål. Han har 4 poäng totalt, samma som Sebastian Selin. Mattias Granlund spelade med IKO för några år sedan och hade därefter en sejour i Karlskrona med en säsong i SHL och är nu inne på tredje säsongen i Björklöven. Även målvakten Mattias Pettersson har ett förflutet i IKO, nämligen två matcher på bänken för tre år sedan. Desto mer bekant i Oskarshamn är Lövens tränare Joakim Fagervall med tre framgångsrika år 2001-2004.

Matchens profil #90 Alex Hutchings finns i en videointervju här nedan. Det var många höjda ögonbryn när han presenterades som Supporterspelaren i slutet av juli. Alex går in på sin tredje säsong i Sverige och på två tidigare år i Björklöven har han noterats för 58 poäng (34 mål) på 89 matcher.

Videointervjuer med Alex Hutchings och Håkan Åhlund inför matchen