IKO träningsspelar mot nykomlingen

7 september 2017 13:00

Med knappt två veckor kvar till seriepremiären tar IKO emot allsvenska nykomlingen Troja-Ljungby i försäsongens sjunde och näst sista träningsmatch fredag kväll. Roope Ranta (bilden) leder försäsongens interna skytteliga med sina två mål.


Troja-Ljungby är tillbaka i Hockeyallsvenskan efter några år i division 1. Man åkte ur 2014 och tog klivit upp igen i våras efter seger i sista matchen mot Huddinge. Försäsongen har varit bra för Troja med seger i första matchen mot svenska mästarna HV 71. Därefter har det blivit förlust mot Skellefteå och seger mot Tingsryd. I förra helgens hemmacup, där IKO blev tvåa, föll man mot Tingsryd och Vita Hästen.

IKO har på sina sex matcher hittills vunnit två, varav en på straffar. En solklar förlust mot Rögle har det blivit och därutöver två efter straffar och en i overtime. I truppen saknas Lucas Elvenes och Gustav Olhaver som båda är på NHL-camp en dryg vecka. Några juniorer kommer att få spela i den här matchen och några ordinarie får vila.

IKO:s sista träningsmatch, genrepet, spelas borta mot Vimmerby på onsdag. Därefter är det precis en vecka till seriepremiären hemma mot MODO.

IKO:s huvudtränare Björn Hellkvist:
- Vid cupen i Ljungby tog vi steg framåt och jag tycker egentligen hela försäsongen har varit steg åt rätt håll och vi har fått in en positiv känsla. Vi har fått ihop ett tätt försvar och släpper in få mål (undantaget Rögle-matchen). Nu har vi jobbat med offensiven och det är första veckan vi på allvar gör det, så det är fullt förståeligt att det har varit lite knackigt. Det handlar om vilka chanser man skapar och var man befinner sig när man får chanserna. Vi försöker ändra lite mönster där och jag tror det blir bra till slut. Nu vill vi få lite mer betalt för de målchanser vi skapar och få in pucken i mål, det är det jag vill se nu mot Troja.

- Vi såg två matcher med Troja under cupen och det blir en ny erfarenhet för spelarna. Troja har ett helt eget sätt att spela och spelar inte som vare sig Vita Hästen eller Tingsryd så det blir annorlunda.

- Vi saknar Lucas Elvenes och Gustav Olhaver som är på rookie-camper i NHL och det tycker jag vi ska vara glada för att vi har spelare som får åka på sådant. Vi ser det inte som en förlust. Dels får grabbarna nyttiga erfarenheter och dels visar det att vi har en verksamhet som talanger vill komma till för att utvecklas.

- Vi kommer att testa av lite egna juniorer från både J 18 och J 20 mot Troja och se hur dom klarar av det. Därmed kommer några av de ordinarie spelarna att få vila, men vilka det blir får vi se under morgondagen.

- Knappt två veckor till seriepremiären nu och det märks att det börjar dra ihop sig. Man märker det på spelarna och även för egen del, man börjar komma tillrätta här. Nu börjar man älska spelarna och älska klubben och brinna för det, inte bara för att det är ens jobb. Man gör det inte för sin egen skull utan för sitt lags skull. Intensiteten stiger i allt vi gör och det ska bli jättekul när det drar igång.

Läs även artikel på hockeyallsvenskan.se med intervju med Björn Hellkvist.

Träningsmatcherna med alla resultat finns här.

IK Oskarshamn kommer att webbsända samtliga träningsmatcher för den som inte kan närvara i Be-Ge Hockey Center. Sändningarna kommer vara fullskaliga med kommentator. Matchen mot Troja hittar ni HÄR.

Publikinformation inför matchen.