• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

Succébacken förlänger - klar för en säsong till

21 november 2017 11:29

Han värvades från HockeyEttan efter fyra poängstarka säsonger - en i Vimmerby HC och tre i Östersunds IK. Och succé i HockeyAllsvenskan skulle det bli omgående. Han inledde försäsongen starkt, gjorde ett mycket vackert mål i omgång tre mot IK Pantern och det har flutit på sedan dess. Nu är Kalle Johansson klar för ytterligare en säsong.


24-årige Kalle Johansson har mängder av fina juniormeriter, men det riktiga genombrottet i seniorhockeyn hade inte riktigt kommit när han den 12 juni presenterades av IK Oskarshamn och Per Kenttä. "Han har alla förutsättningar för att blomma ut", sade sportchefen då. Och mycket riktigt.

Redan från start har Kalle Johansson legat i toppen av backarnas poängliga. Efter de inledande 19 omgångarna har han skrapat ihop tre mål och tio assist, och ligger dessutom +10 i +/-. Utan tvekan fina siffror från Östersundssonen.
– Jag är väldigt imponerad av hans beslutsamhet och träningsvilja. Han har själv bäddat för den här framgången och försöker varje dag hitta sätt för att bli en bättre hockeyspelare. Därför är jag också väldigt glad över att vi tidigt kunnat säkra upp honom för ytterligare en säsong, kommenterar Per Kenttä.

För Johansson behövdes det ingen större funderare kring en fortsättning i IK Oskarshamn.
– Det känns grymt kul att få vara kvar ett år till. Jag trivs jättebra med grabbarna, ledarna, staden och allt annat runt hockeyn. Sedan har jag fått stort förtroende på isen såhär långt också. Det känns kanon och jag ser framemot att vara med på den här resan klubben gör i minst ett år till.

Vad säger du om säsongen såhär långt?
– Var ska jag börja? Vi ligger högt upp i tabellen och har fått ihop det bra såhär långt. Nu väntar en tuff tidig seriefinal imorgon, så det är fullt fokus där. Men visst ser man framemot derbyt på lördag. Vi har haft ett jäkla bra stöd såhär långt, klackmatchen mot AIK senast var magisk och jag tror att publiken har ytterligare en växel. Stödet kan mycket väl bli matchavgörande, avslutar huvudpersonen.