Måndag Mån 22 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec

Backsidan tryggas upp kommande veckor

26 oktober 2017 15:18

Med två backtapp de senaste veckorna har IK Oskarshamn under dagen gjort klart med ett två veckor långt lån till backsidan. Det handlar om 24-årige David Berg från division 1-laget Lindlövens IF.


David Berg, 24, har sin backskolning i Örebros organisation där han även har A-lagsmeriter från säsongen 2012-2013. Sedan säsongen 2013-2014 har han funnits på tillväxt främst i Lindesbergslaget Lindlövens IF. Totalt har han noterats för 121 poäng på 215 matcher i HockeyEttan inkl kvalspel.
– Vi har tappat folk på backsidan och känner att vi behöver stärka upp, både för konkurrensens skull men också för att trygga upp och ha in en extra gubbe. David är en intressant spelare med rätt egenskaper för att passa bra in i vår ishockey. Han lånas in de kommande två veckorna så att vi får testa av honom och känna på varandra, kommenterar sportchef Per Kenttä.

Egenskaperna sportchefen pratar om är främst tryggheten och förmågan att hantera pucken. Berg är främst en offensivt skicklig back, men har även ett bra defensivt spel tack vare sin spelförståelse. Nu får han alltså chansen att på nytt testa vingarna i HockeyAllsvenskan.
– Jens Gustafsson (IKO:s assisterande tränare) har haft honom i Örebro under sina första två år där, så han har bra koll på honom. Vi har även fått bra referensen från kontakter som kan honom bra, fortsätter han.

Huvudpersonen själv är väldigt glad över chansen att få komma till IK Oskarshamn.
– Det känns skitkul att få komma till Oskarshamn. Jag har krigat hårt och försökt bli bättre varje dag mina säsonger i HockeyEttan, så det känns jättebra att få chansen. Jag ska göra allt för att göra ett bra intryck och hoppas kunna bidra med det jag är bra på.

David Berg ansluter till IK Oskarshamn under fredagen.