Timrå vann toppmötet

9 oktober 2017 21:50

Segersviten stannade vid fem raka matcher när IKO mötte bästa möjliga motstånd och föll med 1-2 mot Timrå, som därmed gick upp i serieledning. Målskytt för IKO med tre minuter kvar och med plockad målvakt var Tom Hedberg. Av två formstarka och offensiva lag var det Timrå som bemästrade situationen bäst.


Matchen inleddes som väntat i ett högt tempo från båda lagen men IKO hade det mesta av spelet och skapade flest klara målchanser. Man fick spela power play två gånger men lyckades inte överlista Victor Brattström i Timråkassen. Några sekunder efter första pp hade IKO en puck i mål från Roope Ranta, men domaren dömde efter lång videogranskning bort målet av okänd anledning. IKO förlorade nog mest på det långa spelavbrott som blev och Timrå kom igång bättre efter detta. Efter 14 minuter kom 0-1, målskytt Vilmos Gallo, efter en bra press från gästerna. Skotten i första perioden klart till hemmalaget, 13-6, vilket speglar spelövertaget som IKO hade.

IKO kom ut bra även i andra perioden och hade några fina anfall och även ett visst spelövertag. Mitt i en press drog man på sig en utvisning för för många spelare och mot slutet av den gjorde Timrå 0-2, målskytt Johan Persson från nära håll. Då återstod fyra minuter av perioden och därefter hände inte så mycket mer. Totalt i perioden hade IKO ett power play och Timrå två och gästerna var alltså effektivast i spelformen. Skotten 6-8.

IKO försökte verkligen få till en reducering i tredje perioden och hade ett tidigt power play som inte resulterade i något mål. Man fick även spela box play en gång och klarade det. Spelövertag och puckinnehav var ungefär som i det två tidigare perioderna. Klockan tickade och det blev dags att ta ut målvakten med fyra minuter kvar. Då lyckades man också få in reduceringen, målskytt Tom Hedberg, hans första för säsongen, assist Niklas Johansson och Victor Löfstedt. Men närmare än så kom man inte, trots fortsatt spel 6 mot 5 större delen av tiden som var kvar. Skotten i tredje perioden 13-2 till IKO och totalt dubbelt så många som Timrå, 32-16, men gästerna tog alltså med sig alla tre poängen hem.

Matchens lirare blev Timrås målvakt Victor Brattström, som var nära att få hålla nollan och IKO:s duktige back Martin Fehérváry. Hemmalagets slitvarg blev ännu en gång Kevin Marshall och publikens lirare Wictor Ragnewall.

Kvällens enda övriga match var Vita Hästen-Björklöven, 4-3 (ot), som tillhör omgång 6 medan resten av omgång 7 spelas tisdag och onsdag. IKO som är kvar på tredje plats, får härnäst två bortamatcher mot lag i botten av tabellen, Södertälje på fredag och Västervik söndag. Nästa hemmamatch är nästa onsdag mot BIK Karlskoga.

Säsongens fina spel och resultat så här långt visar sig även på publiksiffran, drygt 2100 en måndagskväll är inte dåligt.

IK Oskarshamn - Timrå IK 1-2 (0-1, 0-1, 1-0) 14.18 0-1 Vilmos Gallo (Anton Wedin, Marcus Hardegård)
36.03 0-2 Johan Persson (Jakob Olofsson, Anton Wedin), spel 5 mot 4
57.07 1-2 Tom Hedberg (Niklas Johansson, Victor Löfstedt), spel 6 mot 5

Skott: 32-16 (13-6, 6-8, 13-2)
Utvisningar: IKO 3x2, Timrå 4x2
Domare: Pehr Claesson
Publik: 2123

Länk till IKO:s spelschema med resultat

Länk till tabell och statistik i HockeyAllsvenskan

Video med tränarkommentar efter matchen och videoklipp med höjdpunkter från matchen: Höjdpunkter publiceras tisdag kl 07.00.


Bilder från matchen:
Foto: Peter Holm, Frilansfotograferna.


Manuel Ågren fick mycket speltid ikväll och spelade både power play och box play.


Martin Fehérvary, matchens lirare, har bra fart under rören.


Kevin Marshall, ännu en gång utsedd till slitvargen.


Victor Löfstedt, här i en tuff duell, svarade för en assist till IKO:s mål.


Wictor Ragnewall, som blev publikens lirare, fick bara 16 skott emot sig och räddade 14.