• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

Hemma mot Växjö Lakers är nästa försäsongsutmaning

8 augusti 2019 12:45
HERR

IK Oskarshamn ska växla upp i både prestation och motstånd när man i säsongens andra träningsmatch tar emot smålandskollegan och seriekonkurrenten Växjö Lakers på hemmaplan fredag kväll.


För IKO blir det alltså andra matchen på tre dagar och för Växjö är det försäsongsdebut. Växjö tippas som vanligt bland topplagen och det är bortåt tio år sedan man spelade i samma serie som IKO. Senast lagen möttes i Hockeyallsvenskan vann IKO med 4-0. Växjö vann då serien och kvalade upp till SHL där man stannat sedan dess och hunnit med två SM-guld.

IKO:s huvudtränare Håkan Åhlund inför matchen:
– Vi är så klart inte nöjda med insatsen mot Nybro igår. Man är ju inte i högsta ligan bara för att det heter så utan det krävs stenhårt jobb varje dag. Vi har med oss från ifjol att det är oftast tuffare på träningarna än vad det är på match och idag var det bra fart. Det gäller att få ut mesta möjliga på match och alla killar som var med ifjol vet vad vilket hårt arbete som krävs. Men vi ligger längre fram i år om vi jämför vid samma tid ifjol.
– Imorgon mot Växjö förväntar jag mig en uppryckning, framför allt i det mentala och hur vi förbereder oss för match. Vi är i början på säsongen och vi vill se att vi tar steg dag för dag i vårt spel. Allting handlar om att tävla och att vi blir bättre och bättre. Det är jätteinspirerande att möta Växjö i någon form av derby.
– John Dahlström saknas även imorgon. Tex Williamsson ska bli pappa snart och där vet vi inte hur det blir. Ludwig Svensson Träff gjorde det bra igår och det är inte alls omöjligt att han är med igen. Det är nog så viktigt att juniorerna får känna på A-lagsspel.