Rösta fram säsongens "Fansens MVP"

10 april 2018 14:43
EVENEMANG

Under fjolårsdebuten av Hockeygalan fick ni supportrar chansen att rösta fram den spelare som ni tyckt varit bäst i IK Oskarshamn under den gångna säsongen. Nu har ni chansen igen – var med och rösta fram fansens MVP 17/18.


Fjolårets Hockeygalan-succé görs om nu till helgen. Och det har återigen blivit dags för er supportrar att rösta fram den spelare som ni tycker förtjänar priset som "Årets Most Valuable Player - fansens val".

Juryn, bestående av bland annat sportchef Per Kenttä, har till i år inte kunnat enats om fem spelare som förra året. Därför har ni i år möjlighet att rösta bland de åtta nominerade som är följande spelare. Din röst lägger du här ute till höger. Röstningen pågår till och med torsdagen den 12 april kl 18:00.

De nominerade med motivering:

#6 MARTIN FEHÉRVÁRY Han kom in som junioren gemene man inte visste något nämnvärt om. Men han växte redan från första matchen ut som en av IK Oskarshamns viktigaste försvarsspelare. Han drar inte direkt till sig de stora rubrikerna, men potentialen kan ingen ifrågasätta. Han loggade mest istid av alla spelare i årets IKO och har under säsongen både spelat JVM och A-landslagsdebuterat.

#7 MARCUS BJÖRK Per Kenttäs handplockade back från Asplöven i division 1 hade endast en halv seniorsäsong bakom sig när han till i år skulle debutera i HockeyAllsvenskan. Succén väntade inte på sig och Marcus Björk blev såväl målbästa och poängbästa back i hela HockeyAllsvenskan med sina 13 mål och 34 poäng. Blommande ut som ett viktigt vapen i powerplay och var lagets målfarligaste spelare under slutspelet.

#16 ARSI PIISPANEN Den puckstarke finnen som under säsongen gjort sitt femte år i IK Oskarshamn startade säsongen något trögare, men ju längre säsongen gick har han klivit fram som den Arsi Piispanen vi alla känner väl. Fantastisk spelförståelse och såväl mål som målgivande passningar i viktiga lägen. Med sina 15 mål tangerar han även sin målbästa notering från säsongen 2015/2016.

#17 JONAS ENGSTRÖM Lagkapteten med stort L har gjort sin tredje säsong som kapten för IK Oskarshamn. Personifierar hårt jobb och uppoffrande spel på ett fantastiskt sätt och går verkligen i bräschen för hela gruppen. Har även under den andra halvan av säsongen fått producera en hel del mål och poäng, bland annat både 1-0 och 2-0 i playoff-hemmamatchen mot Leksand.

#49 NIKLAS JOHANSSON En offensiv spelare som producerat poäng under hela säsongen och tagit en central roll i en av lagets powerplay-uppställningar. Klev bland annat fram när det såg som mest tungt ut borta mot AIK i Slutspelsserien med sitt viktiga kvitteringsmål när endast minuter återstod. Signerade även tidigt sin förlängning av kontraktet, något som säkrar honom i IK Oskarshamn i minst ett år till.

#55 TOM LINDER Egen produkt, assisterande lagkapten, stor, stark och uppoffrande. Klev fram stort mot sluttampen på säsongen och blev en viktig försvarsgeneral genom såväl Slutspelsserien som Playoff-spelet. Visade även att målsinnet finns kvar när han direkt från utvisningsbåset kom fri och satte en puck rätt upp i krysset mot Vita Hästen hemma i Be-Ge Hockey Center. Dessutom en enormt viktig pjäs i omklädningsrummet där han ser till att alla lagkamrater har det bra.

#57 KALLE JOHANSSON Ytterligare en av Per Kenttäs handplockade backar från division 1. En tidigare stortalang som tagit ett par år i division 1 som omstart på elitkarriären. Med sin härliga skridskoåkning, grymma blick för spelet och precisa passingar har han under hela säsongen varit en motor för såväl försvarsspelet som anfallsspelet. Avslutade också som näst bästa poängbacken i HockeyAllsvenskan med totalt 30 poäng, fördelat på nio mål och 21 assist. Fortsatte att producera i slutspelet med totalt sju poäng på åtta matcher.

#63 ROBIN SÖDERQVIST Hade en tyngre debutsäsong i IKO under 2016/2017 men blommade ut och överträffade alla förväntningar. Har fortsatt med sitt hårda jobb och viktiga tekningsspel, men till i år även fått fart på den offensiva produktionen. Hans kedja med Engström och Engsund var under perioder i grundserien såväl defensiva som offensiva lok. Noterades totalt för 24 poäng under säsongen, fördelat på 10 mål och 14 assist. En produktionsökning med 300% - känn på den.