NHL-inspirerad spelarcup på lördag

6 april 2018 09:10
UNGDOM

Under lördagen introduceras en ny cup-idé i Oskarshamn i form av en NHL-inspirerad spelarcup där cirka 50 spelare från Småland och Blekinge kommer att delta. Alla spelarna är födda 2006. Vem har inte drömt om att få bära en Penguinströja med nummer 87 på ryggen likt Sidney Crosby?


Det sista som händer i Be-Ge Hockey Center innan isen smälter blir Oskarshamn spelarcup födda -06. Ett nytt spelsätt där man får spela med andra. I början på dagen delas man in i fyra olika lag och sedan spelar man en enkelserie följt av semifinaler, bronsmatch och final. Alla lag består av en målvakt och tio utespelare vilket innebär mycket speltid. Matcherna spelas i en period om 20 minuter. De deltagande lagen har fått namnen IK Stars, IK Penguins, IK Rangers och IK Capitals, allt givetvis hämtat från förebilderna i NHL.

Vem har inte drömt om att få bära en Penguinströja med nummer 87 på ryggen likt Sidney Crosby eller göra en grym plock med nummer 30 på ryggen i en Rangerströja likt Henke Lundkvist?

Till höger lagens tröjor under cupen.

Cupen kan följas på plats i Be-Ge Hockey Center eller på Cuponline. Första matchen spelas kl 08.30 och finalen kl 17.00.