Ung energispelare stärker IK Oskarshamn

8 maj 2017 09:27

IK Oskarshamn fortsätter att hitta spännande pusselbitar till lagbygget inför den kommande säsongen. Den senaste att förstärka laget är 20-årige forwarden Malte Sjögren som närmast hämtas från Kristianstads IK i HockeyEttan.


Det är kanske inte främst för siffrorna i poängprotokollet som Malte Sjögren gjort sig känd under karriären. Istället är det med hårt jobb och en vass skridskoåkning i en roll som energispelare. Han är född i skånska Höör och gjorde sin juniortid i Malmö Redhawks där han dessutom gjorde elva SHL-matcher säsongen 2015/2016. Den senaste säsongen var han en del av det Kristianstad som sånär kvalade sig upp till HockeyAllsvenskan.
– Grymt kul och spännande att få chansen. Jag känner att jag har fått utvecklas bra i Kristianstad, fått mycket istid under hela säsongen och tagit kliv, så det är jätteroligt att bli uppmärksammad och få den här chansen, säger Malte Sjögren.

Under hela säsongen har Malte fått stort förtroende, till en början i en defensivare roll med boxplayspel. Väl i kvalet till HockeyAllsvenskan var han en viktig kugge, spelade powerplay och blev även lagets näst bäste målskytt med fem mål på elva matcher.
– Det har varit en bra säsong som har utvecklat mig mycket. Jag ser väl mig främst som en energispelare och ska bidra med det jag är bra på, skridskoåkning, hårt jobb och just energi. Krigar man tillräckligt kommer det komma lite poäng också förhoppningsvis. IK Oskarshamn är definitivt ett bra och utmanande steg för mig, sedan känner jag Björn Hellkvist lite sedan tidigare.

Truppen börjar mer och mer att ta form. Med två målvakter, tre backar och åtta forwards på kontrakt - och ytterligare en på tryout - känner sig Per Kenttä mycket nöjd hittills. Nu återstår endast ett fåtal platser och vad man söker han man en klar bild om.
– Malte känns som en spännande pjäs med sin utmärkta skridskoåkning och hårda jobb i båda zonerna. Han är ung och utvecklingsbar. Dessutom stod han för en riktigt stark kvalserie, säger sportchef Kenttä.

– Jag tycker att vi ska vara nöjda såhär långt. Där är någon ytterligare spelare som ska in, sedan är det i princip bara spetsplatser kvar. På de platserna får det ta den tiden det tar. Det är viktigare att det blir rätt spelare och rätt karaktärer än att stressa fram beslut.

Kontraktet med Malte Sjögren är skrivet över den kommande säsongen.