Kapten Engström skrev på för två år till

20 mars 2017 07:45

IK Oskarshamn har direkt efter säsongen gjort klart med en mycket viktig kontraktsförlängning, nämligen lagkaptenen Jonas Engström som skrivit på för två nya år. Det blev klart i lördags och presenterades under Hockeygalan på Badholmen. Efter två säsonger i klubben dubblar Engström nu den siffran och stannar minst till 2019.


– Förutom att Jonas är en bra ishockeyspelare så är han en av stöttepelarna som jag vill bygga laget kring, säger IKO:s nye sportchef Per Kenttä. Han är lagets kapten och står för en härlig karaktär både på och utanför isen så detta var en viktig förlängning för oss.

– Jag är glad att få fortsätta i klubben och skönt att vi kommit överens om ett kontrakt för två år, säger Jonas Engström. Vi trivs bra i staden och ville gärna stanna, min sambo och jag. Framför allt drivs man nu av revanschlust efter en ”mellansäsong” när vi inte nådde vårt mål. Man blir än mer sugen att kicka igång direkt med den nya säsongen. Både jag och laget ville så klart åstadkomma mer. Nu ska vi lägga en bra grund med sommarträningen och vara väl förberedda att gå på is i augusti.

– Känns bra att gå före och det sänder säkert rätt signaler för övriga att lagkaptenen skriver på först. Jag gillar att kriga och gå före, det är mitt sätt att spela. Jag vill spela så och ta på tröjan varje kväll.

IKO har i och med lagkaptenens förlängning nio spelare klara för nästa säsong; en målvakt, en back och sju forwards.

Följ Lagbygget 2017-2018