• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt

Backbjässen Linder väljs in i Wall of Fame

9 mars 2020 14:50

Han gick den långa vägen – från ungdomslagen ända upp till a-laget. Och redan som 17-åring, den 28 september 2003 borta mot Örebro, fick Mönsteråssonen göra allsvensk debut. Tom Linder hade sedan en 15 år lång karriär i elithockeyn. Nu väljs han in i IK Oskarshamn Wall of Fame.


Han gick den långa vägen – från ungdomslagen ända upp till a-laget. Och redan som 17-åring, den 28 september 2003 borta mot Örebro, fick Mönsteråssonen göra allsvensk debut. Tom Linder hade sedan en 15 år lång karriär i elithockeyn. Han fick även dra på sig den blågula landslagströjan och spela fyra landskamper med Juniorkronorna. Totalt blev det sju säsonger i Hockeyallsvenskan med IK Oskarshamn för den två meter långe backbjässen, som efter åtta år i Växjö, Leksand och Karlskrona – varav fyra säsonger i SHL – återvände till Oskarshamn 2016 för att avrunda karriären. Och Linder avslutade verkligen med flaggan i topp – han presterade sin absolut bästa hockey i IKO-tröjan i SHL-kvalbataljerna mot Leksand våren 2018 då han växte ut till en riktig jätte på isen. Nu väljs Tom Linder in i IK Oskarshamn Wall of Fame.

Grattis Tom! Hur är känslan?

– Ja, var ska man börja? Martin ringde mig i torsdags och berättade och då kändes det helt overkligt. Väldigt oväntat men väldigt roligt. Nu när jag fått tid att smälta det lite känner jag en stort stolthet. Tänk att jag ska få hänga på den där väggen tillsammans med alla legendarer.

Om vi räknar rätt har du gjort sammanlagt sju säsonger i IK Oskarshamns A-lag. Vad minns du som extra speciellt under den tiden?

– IK Oskarshamn är min moderklubb och de första minnena jag har från min tid i föreningen är när man som åttaåring började spela i Björnligan. Då var det på med en stickad tröja och bara köra. Men det största är faktiskt när jag fick min plats i omklädningsrummet, som vuxen då, med en egen namnskylt och allt. Det var häftigt att få dela det där rummet med de spelarna man tiggt klubbor och autografer av som liten. Plötsligt sitter man där själv.

Du la skridskorna på hyllan 2018 och fick avsluta på ett häftigt sätt med kvalmatcherna mot Leksand. Berätta om det.

– Avslutningen mot Leksand var det mest optimala sättet att avsluta på. Känslan var att vi inte hade något att förlora och att möta en klubb man spelat i kändes väldigt häftigt. Vi gick in i den berömda bubblan och bara njöt av stunden. I sista matchen mot Leksand hade jag lite i bakhuvudet att detta kunde vara min sista match i karriären. Sista fem minuterna åkte jag runt med tårar i ögonen faktiskt.

Hur ser livet ut nu med två års erfarenhet av det ”civila”?

– Jag fick lite olika hockeyförfrågningar där i början men kände mig rätt mätt på hockeyn för ett tag. Nu jobbar jag som teknisk säljare på Duabhuset i Mönsterås och är ute mycket hos olika företag. Då ska man tillägga att personerna jag träffar är hockeytokiga så det blir mycket hockeysnack ändå. Jag har två barn som får mycket av min tid också, fem och två år gamla.

Hur flitigt återkommande är du i Be-Ge Hockey Center nu för tiden?

– Jag har inte missat en hemmamatch på hela säsongen faktiskt. Inför säsongen fick jag fråga från P4 Kalmar om jag ville bli expertkommentator. Man kan inte tacka nej till allt så det hoppade jag på. Det är ett kul sätt att jobba med hockey.

Tack för att du tog dig tid Tom och grattis till platsen på väggen!

– Tack så mycket!

Tom kommer att väljas in under en ceremoni innan matchen mot Brynäs (den 10 mars). 18.30 intervjuas han även i Supportbaren.

Matchen mot Brynäs innebär startskottet för vårt jubileumsår. Kvällen till ära spelar vi därför matchen i tröjor, så som matchtröjorna såg ut 1970. Vill du klä dig som laget? Tröjan finns att köpa i vår webbshop eller på plats i hallen.

Kom i god tid till matchen! De första 100 bjuds på jubileumstårta och kaffe av Café Bar! Biljetter till matchen hittar du här. (Använd koden Linder55 för att kunna köpa ståplatsbiljetter för 55 kronor / styck. OBS Gäller för 2 biljetter per person)

Ickedickedoa Oskarshamn!