Genrep mot Vimmerby

12 september 2017 14:18

Om en vecka spelar IKO seriepremiär hemma mot MODO och imorgon är det genrep borta mot Vimmerby. IKO kommer från en ganska bekväm seger mot Troja i fredags men nu vill man se helheten fungera när det snart är dags. Manuel Ågren (bilden) har gjort tre mål under försäsongen och leder därmed skytteligan.


IKO har vunnit tre av sina sju försäsongsmatcher, mot allsvenska konkurrenterna Västervik, Vita Hästen och Troja-Ljungby. Man har förlorat mot Kristianstad (division 1), Tingsryd (allsvenskan) samt Karlskrona och Rögle (båda från SHL). Vimmerby har slagit Västervik, HA 74 och Dalen (två gånger), både vunnit och förlorat mot Nybro samt förlorat mot Vita Hästen och Tranås.

Efter matchen återstår alltså en vecka till premiären mot MODO. IKO får nu träna i Vimmerby fram till tisdag under tiden sargen byts i Be-Ge Hockey Center. Med lite tur kan man köra ett pass tisdag kväll och känna på sargen inför premiären.

Jens Gustafsson, IKO:s assisterande tränare:
- Förra veckan fokuserade vi mycket på anfallsspelet. Den här veckan har vi kört mycket repetition av allt för att få ihop helheten till premiären. Vi får inte bli för fokuserade på försvarsspelet på bekostnad av anfallsspelet och tvärtom. Nu ska vi knyta ihop säcken.

- Femmorna börja väl klarna nu men man får vara lite flexibel om det blir skador och sjukdomar under en lång säsong, då är det bra att kunna byta. Kedjan med Piispanen/Ranta/Ludvig Elvenes har sett bra ut mot Troja och i power play. Mot Troja hade vi en ny konstellation med Ågren/Engsund/Sylvegård som låg bakom mycket framåt. Dom vill vi se lite mer av så dom spelar ihop även mot Vimmerby. Vår checking line med Engström/Josefsson/Söderqvist har fungerat bra hela tiden och där tycker vi att vi har träffat rätt.

- Vi vill föra matchen och äga mycket puck, oavsett om det är allsvenskt eller division 1-motstånd. Vi tänker fortsätta med den offensiva kreativiteten som vi hade mot Troja och kombinera med lite bättre fart, presspel och försvarsspel och lite aggressivare. Vi vill som sagt få ihop helheten så att allt stämmer samtidigt.

- Vi saknar Gustav Olhaver och Lucas Elvenes som är på NHL-camp samt Niklas Johansson och Björn Karlsson på grund av skador. Båda dessa är förhoppningsfulla till spel i premiären så det kan bli ordinarie lag när serien drar igång.

Länk till träningsmatcher med resultat

Matchen sänds på Stay Live för 89 kr, länk till matchen