• Huvudsponsorer

Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Torsdag Tor 16 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar

IKO åker till Malmö

18 augusti 2019 17:20
HERR

Säsongens tredje träningsmatch av totalt sju spelas måndag kväll i Malmö isstadion då IKO ställs mot Malmö Redhawks. Då inleds en vecka med tre matcher mot SHL-lag på sex dagar.


Förlust mot Nybro och seger mot Växjö är IK Oskarshamns facit så här långt på försäsongen. Speciellt matchen mot Växjö visade på bra intentioner med stabilt försvarsspel och en del fina anfall med bland annat båda målen i power play.

Malmö har bara spelat en träningsmatch, där det blev seger mot HV 71 med 4-1, efter två mål i tom kasse under sista halvminuten. Malmö gjorde en bra säsong ifjol via en sjätteplats i grundserien. Man föll sedan mot svenska mästarna Frölunda i kvartsfinalen. I laget finns några spelare med förflutet i IKO, såsom Marcus Björk, Tobias Ekberg och Emil Sylvegård.

På onsdag tar IKO emot Djurgården i Be-Ge Hockey Center och veckan avslutas på lördag i Halmstad då man möter Linköping.

IKO:s huvudtränare Håkan Åhlund:
– Vi har haft en bra träningsvecka där vi fått gnugga mycket saker i vårt spel. Det var en hård vecka och det syntes i fredags då det var både trötta kroppar och huvuden. Jag tycker vi tar en del steg och nu ska vi bara få ut det i praktiken när vi ska spela matcher, resa och möta tufft motstånd. Det är så det ser ut i SHL och en sådan här matchvecka är också en del i den anpassningen.
– De båda nya spelarna som kommit in sista veckan, Pontus Netterberg och Tobias Lindberg, har kommit in bra i gruppen och nu är det bara för dom att ta för sig. Vi har en stor trupp nu och två backar och två forwards får stå över mot Malmö. Vilka det blir avgör vi efter matchvärmningen på måndagsförmiddagen.
– Vi har börjat titta lite grann på motståndarlagen nu. Malmö såg vi mot HV 71 i veckan och det blir en jätterolig utmaning för oss. Malmö har varit ett stabilt slutspelslag de sista tre åren och etablerat sig i SHL sedan dom gick upp så det blir en tuff utmaning.