• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt

IKO åker till Malmö

18 augusti 2019 17:20
HERR

Säsongens tredje träningsmatch av totalt sju spelas måndag kväll i Malmö isstadion då IKO ställs mot Malmö Redhawks. Då inleds en vecka med tre matcher mot SHL-lag på sex dagar.


Förlust mot Nybro och seger mot Växjö är IK Oskarshamns facit så här långt på försäsongen. Speciellt matchen mot Växjö visade på bra intentioner med stabilt försvarsspel och en del fina anfall med bland annat båda målen i power play.

Malmö har bara spelat en träningsmatch, där det blev seger mot HV 71 med 4-1, efter två mål i tom kasse under sista halvminuten. Malmö gjorde en bra säsong ifjol via en sjätteplats i grundserien. Man föll sedan mot svenska mästarna Frölunda i kvartsfinalen. I laget finns några spelare med förflutet i IKO, såsom Marcus Björk, Tobias Ekberg och Emil Sylvegård.

På onsdag tar IKO emot Djurgården i Be-Ge Hockey Center och veckan avslutas på lördag i Halmstad då man möter Linköping.

IKO:s huvudtränare Håkan Åhlund:
– Vi har haft en bra träningsvecka där vi fått gnugga mycket saker i vårt spel. Det var en hård vecka och det syntes i fredags då det var både trötta kroppar och huvuden. Jag tycker vi tar en del steg och nu ska vi bara få ut det i praktiken när vi ska spela matcher, resa och möta tufft motstånd. Det är så det ser ut i SHL och en sådan här matchvecka är också en del i den anpassningen.
– De båda nya spelarna som kommit in sista veckan, Pontus Netterberg och Tobias Lindberg, har kommit in bra i gruppen och nu är det bara för dom att ta för sig. Vi har en stor trupp nu och två backar och två forwards får stå över mot Malmö. Vilka det blir avgör vi efter matchvärmningen på måndagsförmiddagen.
– Vi har börjat titta lite grann på motståndarlagen nu. Malmö såg vi mot HV 71 i veckan och det blir en jätterolig utmaning för oss. Malmö har varit ett stabilt slutspelslag de sista tre åren och etablerat sig i SHL sedan dom gick upp så det blir en tuff utmaning.