Seger för J20 mot serietvåan
Publicerad: 2020-02-11
junior
IKO J20 är tillbaka på vinnarspåret efter hemmaseger mot serietvåan Vita Hästen på tisdagskvällen. Filip Ljungdahl (bilden) blev tvåmålsskytt och övriga målskyttar var Fabian Samuelsson, Olle Söderlund och till sist Herman Ärleskog i tom kasse.

IKO kom i underläge i slutet av första perioden men kvitterade omgående genom Filip Ljungdahl. Tidigt i andra perioden gjorde Fabian Samuelsson och Olle Söderlund två mål inom en minut, en ledning som IKO sedan kunde hålla även om Hästen reducerade en gång. Femton sekunder in i tredje perioden klev Filip Ljungdahl fram med sitt andra mål för kvällen och 18:e totalt till 4-2. Herman Ärleskog, med sitt sjunde mål, stängde matchen med 5-2 i tom kasse med minuten kvar.

IKO är kvar på sjätte plats och möter på lördag Tingsryd på bortaplan. Tingsryd är bara en poäng före i tabellen. Filip Ljungdahl är trea i skytteligan med 18 mål.

Johan Jönsson, J20-coach:
– Killarna studsar tillbaka riktigt ordentligt fint idag efter matchen mot Halmstad med en bra prestation mot Vita Hästen där kämparinsatsen var den största faktorn till segern. Framför allt i sista perioden då vi fick spela mycket box play men redde ut det på ett bra sätt samtidigt som Hugo Engsund kommer upp stort för oss i dom lägena.

IK Oskarshamn - HC Vita Hästen 5-2 (1-1, 2-1, 2-0)
14.21 0-1 Felix Fornåå Svensson (AdamKarlsson, Isak Ekelund), spel 5 mot 4
15.24 1-1 Filip Ljungdahl (Fabian Samuelsson, Olle Engqvist)
24.09 2-1 Fabian Samuelsson (Filip Ljungdahl, Olle Engqvist)
25.17 3-1 Olle Söderlund (Robin Ericsson, Casper Andersson Marin)
30.30 3-2 Isak Ekelund
40.15 4-2 Filip Ljungdahl (Casper Andersson Marin)
59.04 5-2 Herman Ärleskog (Filip Ljungdahl, Max Wattvil), spel 5 mot 6, mål i tom kasse
Skott: 39-47 (16-13, 17-17, 6-17)
Utvisningar: IKO 8x2, 1x20, Hästen 5x2
Domare: Nicklas Dahl