Måndag Mån 22 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar
Lördag Lör 3 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Tisdag Tis 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec

Finsk poängspruta stärker forwardssidan

8 juni 2017 13:18

Vi är inne på de sista pusselbitarna till lagbygget inför den kommande säsongen. Idag står det klart att finske poängsprutan Roope Ranta, 29, är klar för IK Oskarshamn efter flera poängstarka säsonger i såväl Finland som Tyskland.


Roope Ranta är en kvick liten forward med sinne för såväl målet som de snabba dragningarna. Närmast kommer han från tyska DEL2, samma liga som Greg Squires anlände till IKO från, där han representerade både Lausitzer Füchse och SC Riessersee. Totalt blev det 58 poäng på 55 matcher.
– Vi är väldigt spända på den här värvningen. Han har producerat väldigt bra i många år och har tagit ytterligare kliv de senaste två säsongerna. Det är lite av en Greg Squires-typ. Liten, snabb och teknisk. Han har verktygen för att bli en riktig attraktion, säger sportchef Kenttä.

Han har under sina nästan 300 matcher i finska Mestis noterats för runt en poäng per match. Säsongen 2015/2016 vann han ligaguld med Jukurit och Ranta blev hela slutspelets bästa poängplockare och uttagen i Allstar-laget. Han har även hunnit med 75 matcher i finska högstaligan. Helsingforsaren själv är glad över att få komma till IK Oskarshamn och HockeyAllsvenskan.
– Jag är väldigt glad och taggad över att få chansen först och främst. HockeyAllsvenskan är en väldigt bra liga och blir en bra utmaning för mig. Jag hoppas kunna fortsätta producera poäng och hjälpa laget till segrar med min fart och teknik.

Han har under ett par år tittat mot HockeyAllsvenskan som ett liga han skulle vilja testa vingarna i. Och just IK Oskarshamn har han faktiskt en liten koppling till, om än väldigt långsökt.
– Jag spelade faktiskt tillsammans med Arsi Piispanens bror Markus som 17- och 18-åring i Espoo Blues. Det är väl inte så att jag känner Arsi, men jag vet vem han är. Det ska bli en riktigt rolig säsong det här, utan tvekan.

Kontraktet med Roope Ranta är skrivet för det kommande säsongen.

Sportchef Kenttä vill passa på att skicka en passning till alla hjältar i Supporterstödet-insamlingen, som nu är uppe i nästan 115.000kr.
– Det är ett häftigt engagemang bland supportrarna här i stan. Tillskott till budgeten gör jättemycket och gör att vi exempelvis kan lägga ett par slantar extra på vissa spelare som vi verkligen vill ha. I takt med att det blir färre lediga platser i truppen så kan extra tillskott från fansen vara helt avgörande, säger Per Kenttä.

Följ lagbygget här >>