Fystränare klar – Puntigliano återvänder

20 april 2018 18:29
HERR

Sex IKO-säsonger i bagaget. Nu är 44-årige José Puntigliano klar för en återkomst och sin sjunde och åttonde säsong. Den nygamle fystränare drar igång med första träningspasset redan under måndagen.


Sedan en tid tillbaka har IK Oskarshamn sökt en ny fystränare då Philip Wärmegård lämnade för SHL och Mora IK. På måndag drar IK Oskarshamns försäsongsträning igång – och det gör den tillsammans med ett välbekant ansikte. José Puntigliano, som basade för fysträningen från våren 2010 till sommaren 2015, skrev under fredagen på ett tvåårsavtal som omfattar föreningens elitverksamhet.

– Jätteroligt att kunna välkomna José tillbaka. Det är en välutbildad och engagerad kille som dessutom kan klubben sedan tidigare och blir en optimal lösning för både A- och J-lagen. Philip hjälpte oss att bygga en bra grund under förra säsongen och nu ska grabbarna ta nästa steg tillsammans med José, kommenterar sportchef Per Kenttä.

José Puntigliano: – Verkligen jättekul att vara tillbaka och att få komma igång med det här gänget igen. Jag har saknat hockeyn, definitivt. Den här sammanhållningen i gruppen och att man tävlar och vinner tillsammans. Det är något speciellt att vara en del av ett lag på det här sättet.

Sex hockeyförsäsonger har han erfarenhet av. På måndag drar han igång sin sjunde. Men erfarenheterna tar långt ifrån slut där. Under de senaste åren har José hunnit med FN-tjänst i militären, varit platschef på Actic och drivit sin egen träningsverksamhet.

– Jag vet att jag lärt mig jättemycket de här åren jag varit ifrån hockeyn. Hockeyn idag är riktigt små marginaler ibland och det är mer ett mentalt spel nästan. Vi börjar bygga och forma våra individer direkt på måndag för att bygga de bästa hockeyspelarna till serien drar igång, så idag är fysträningen lika mycket en mental träning som en fysisk träning. Vi kommer utmana grabbarna, vi kommer att tävla, vinna och förlora. I slutändan ska vi ha de bästa fysiska och mentala förutsättningarna när vi kliver in i hockeysäsongen.