IKO lånar in Frölunda-junior
Publicerad: 2017-12-01

IKO lånar in 18-årige Kalle Miketinac från Frölundas J20. Han är spelklar redan till fredagens match mot Troja/Ljungby. Han gör en match med Frölunda J20 i helgen för att från och med måndag vara helt med IKO i några veckor. Kalle kommer att spela i tröja 71.

IKO fick akut brist på forwards när Lucas Elvenes kallades hem till Rögle med omedelbar verkan samtidigt som Robin Söderqvist blev avstängd efter ett matchstraff i Karlskoga i onsdags. Med anledning av detta har man nu kommit överens om ett lån från Frölunda.

Kalle Miketinac har Kallinge/Ronneby som moderklubb men kom till Karlskrona redan som 14-åring och vidare till Frölundas juniororganisation året efter. På meritlistan finns silvermedalj i TV-pucken, både guld och silver i J18 SM med Frölunda. Han har även spelat ett 50-tal juniorlandskamper med en bronsmedalj i U17 VM som främsta utmärkelse. Förra säsongen gjorde Kalle 25 poäng (11 mål) på 30 matcher i J20 Super Elit och parallelt med detta även slutspel med J18 som tog SM-silver. Dessutom noterades han för en match i SHL.

IK Oskarshamns sportchef Per Kenttä:
- Vi behöver ta till en snabb åtgärd i det läget vi befinner oss. I Kalle får vi in en talangfull, offensiv och puckskicklig forward som påminner en aning om Lucas Elvenes. Vi är också väldigt tacksamma gentemot Frölunda som låter oss låna Kalle de kommande veckorna.


#71 Kalle Miketinac

IK Oskarshamn Göran Svenson