VIDEO: Avskedsintervju med avgående sportchefen

10 april 2019 17:15
HERR

Vi tog ett snack med avgående sportchefen Per Kenttä dagen efter det historiska avancemanget till SHL. Han har hyllats för sitt sätt att bygga framgångsrika lag och har kallats både trollkarl och arkitekt.


IK Oskarshamns sportchef Per Kenttä har gjort dubbelsuccé under sina två år i klubben. Säsongen 2017/18 blev det en sjundeplats i HockeyAllsvenskan, seger i Slutspelsserien och därefter bara en match ifrån ett direktkval till SHL. I år gick laget hela vägen via en andraplats i HockeyAllsvenskan, seger i HockeyAllsvenska finalen mot AIK och därmed HockeyAllsvenska mästare 2018/19. Till slut tog man även det sista historiska steget upp i SHL efter 4-3 i matcher mot Timrå i direktkvalet och 3-0 på bortaplan i den direkt avgörande sjunde matchen.

Per Kenttä ställde upp på en intervju sista dagen på jobbet, på övertid, innan han drog vidare till Umeå där han idag har presenterats som ny sportchef i Björklöven. "Kenttä längtar hem till Oskarshamn" sjöng spelarna för honom på Lilla Torget igår som en sista hälsning med glimten i ögat.

Videointervju med Per Kenttä