Poulsen och Löfstedt har förlängt

7 april 2016 14:30

IK Oskarshamn har fått två ytterligare förlängningar i lagbygget inför nästa säsong. Med Fredrik Söderström på två nya år börjar nu Silly Season ta fart på allvar. Slitvargen Anders Poulsen har skrivit på för ännu ett år, hans tredje i klubben och snabbskrinnaren Victor Löfstedt har förlängt med två år, vilket blir hans femte och sjätte säsong i IKO. Därmed är åtta spelare klara för spel kommande säsong.


IKO:s sportchef Roger Jönsson:
– Anders Poulsen var en av våra absolut viktigaste spelare förra säsongen. Defensiv klippa som nog var den som täckte flest skott i hela serien. Har under sina två år här redan blivit en väldigt uppskattad spelare av både lagkamrater och publik. Vi hoppas att Anders ska utvecklas ytterligare under det kommande året. Kontraktet är på ett år.

– Victor Löfstedt är en offensiv snabbskrinnare. Han passar väldigt bra in i vårt sätt att spela hockey på. Vi hoppas att produktionen ska komma upp ytterligare, så att han kommer upp i de där toppnoteringarna han haft hos oss tidigare. Förra säsongen blev lite sönderhackad för honom med starten hos Karlskrona i SHL. Nu får han en hel sommar att växa in i hos oss ordentligt igen, och det finns utan tvekan potential att få ut mer. Jag och Fredrik har ju haft honom under våra vingar i totalt fem säsonger nu, så vi känner honom väldigt väl också.
Anders Poulsen: - Det känns bra, jag trivs jättebra och det har hela tiden varit min första prioritet att stanna i Oskarshamn så jag är riktig glad att det har kommit på plats så tidigt. Jag ser fram emot att vi som lag ska försöka att bygga vidare på en säsong med många positiva saker.

Victor Löfstedt:

  • Det känns bara bra att få fortsätta på det vi hade förra året och kul att få stanna i klubben ytterligare 2 år. Personligen så ser jag framemot nästa säsong väldigt mycket då jag känner revanschlust från förra året.
**[Följ lagbygget på Silly Season 2016-2017](http://www.ikoskarshamn.se/a-laget/silly-season-2016-2017). **
{!c}


Anders Poulsen utsågs till Årets Slitvarg av supporterklubben.

Fakta Anders Poulsen:
Ålder: 25 år
Längd: 182 cm
Vikt: 86 kg
Position: forward
Fattning: vänster
Moderklubb: Herning IK, Danmark
Karriär: 47 landskamper varav 9 i VM (5 poäng, varav 2 mål), 244 matcher i danska ligan inklusive slutspel med Herning (149 poäng, varav 75 mål), 107 matcher i Allsvenskan inklusive play off med IKO (16 poäng, varav 5 mål)

Fakta Victor Löfstedt:
Ålder: 29 år
Längd: 175 cm
Vikt: 76 kg
Position: forward
Fattning: höger
Moderklubb: Trelleborgs IF
Karriär: 89 matcher i division 1 inklusive kval med Olofström (94 poäng, varav 36 mål), 270 matcher i Allsvenskan inklusive play off med IKO (132 poäng, varav 53 mål)