Emil Kristensen lånas in från Rögle

7 oktober 2015 12:00

IKO får in ännu en återvändare på lån från SHL. Det är danske backen Emil Kristensen som gick till Rögle inför den här säsongen och som nu lånas ut till IKO för i första hand två veckor. Han är spelklar redan till onsdagens match mot Pantern.


Rögle har gott om backar i sin trupp för närvarande och konkurrensen är hård. Alen Bibic spelade två matcher med IKO nyligen och är nu utlånad till Leksand. Rasmus Bengtsson har spelat två matcher med Björklöven och nu lånas alltså även Emil Kristensen ut till IKO. Emil spelade de två senaste säsongerna 100 matcher med IKO och svarade för 28 poäng (11 mål).

- Vi har sökt en back sedan Anton Santesson lämnade truppen, säger IKO:s sportchef Roger Jönsson. Nu får vi låna Emil Kristensen som vi känner väl sedan förra säsongen. Lånet är i första hand på två veckor och han kan kallas hem till Rögle om dom skulle få skador på backsidan. Det här är en bra lösning för oss och Emil behöver få speltid. Vi har ett bra samarbete med Rögle.

Emil Kristensen 140729

Fakta Emil Kristensen:
Ålder: 23 år
Längd: 184 cm
Vikt: 81 kg
Position: back
Fattning: höger
Moderklubb: Esbjerg IK, Danmark
Karriär: 49 landskamper (10 poäng, varav 3 mål), 136 matcher i danska ligan inklusive play off (35 poäng, varav 9 mål), 100 matcher i Allsvenskan med IKO (28 poäng, varav 11 mål)

GÖRAN SVENSON [email protected]