Dubbla förstärkningar till IK Oskarshamn

8 januari 2018 11:00

Ny vecka och segerjakten för IK Oskarshamn går vidare. Veckan inleds med dubbla förstärkningar till A-truppen - målvakten Felix Sandström, 20, och finske forwarden Mikael Kuronen, 25.


Felix Sandström, 20, har trots sin unga ålder redan en meriterad bakgrund som hockeymålvakt. Han fanns med i den svenska JVM-truppen både 15/16 och 16/17, i den senare truppen som förstemålvakt. Han spelade även 35 matcher med sitt Brynäs under den förra säsongen och ledde laget, tillsammans med David Rautio, hela vägen till SM-final. Under hösten har Sandström haft problem med en sjukdom, men är åter i full träning sedan en tid.

– En målvakt vars högstanivå kanske är bland de högsta i landet. Han sitter på en otrolig potential och spelade bland annat SM-final i våras. Nu är han tillbaka från sin sjukdom, behöver matcher och lösningen för oss är bra. Vi kommer ha en kontinuerlig dialog med Brynäs men han kommer till och börja vara här de kommande veckorna, kommenterar sportchef Kenttä.

Lagets andra förstärkning blir 25-årige forwarden Mikael Kuronen. Även han har mängder med juniorlandslagsmeriter och har de senaste fyra säsongerna spelat i finska SM-liiga med SaiPa och Ilves. Totalt har det blivit 231 matcher i finska högstaligan med 32 mål och 28 assist som resultat. Kuronen beskrivs som en hårt jobbande forward, rightskytt och med bra fart på rören. Närmast hämtas han från finska Ilves.

– Han är snabb, målfarlig och stabil i båda ändar av isen. Jobbar hårt och kan egentligen ta vilken roll som helst i laget. Kan användas både offensivt och defensivt med powerplay och boxplay, fortsätter sportchefen.

Felix Sandström:
– Det känns kul att vara här och det blir en bra möjlighet för mig att få spela matcher. Jag har kört över en månad i full träning nu, känner mig redo och kommer göra allt för att hjälpa laget ta viktiga poäng i tabellen. Det verkar vara en bra och härlig grupp här också.

Mikael Kuronen:
– Det kändes som en spännande steg för mig att komma hit. Det blir hårt jobb från min sida först och främst, men jag hoppas kunna bidra med både mål, poäng och tacklingar också. Huvudsaken för oss är att vända den här trenden och börja plocka trepoängare i tabellen igen.

Förstärkningen av Felix Sandström är ett låneavtal med Brynäs som gäller först och främst till den 15 februari. Därefter tar parter ställning till en eventuell förlängning. Kontraktet med Mikael Kuronen gäller för resten av säsongen. Båda spelarna finns i träning med IK Oskarshamn under måndagen. Sandström finns spelklar till onsdagens match och Kuronens övergång väntas även den gå igenom till onsdagen.