• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt

IKO startar flickträning

11 september 2019 20:55
UNGDOM

Den 6 oktober kl 15.00 startar IK Oskarshamn upp träning för flickor från 7 år och uppåt. Det sker i samband med World Girls Ice Hockey Weekend som genomförs över hela världen. Fr v Malin Björklund, Maddox Håkansson, Ebba Danhall och Carolina Danhall Jensen är taggade att komma igång.


– Vi lyckades passa in datumet, 6 oktober, till World Girls Ice Hockey Weekend som är "Ishockeyns dag" för tjejer, säger Carolina Danhall Jensen som är en av ledarna för tjejträningen. Då är alla födda 2012 och senare som är intresserade välkomna. Man ska kunna åka skridskor utan stöd så är man helt nybörjare hänvisar vi till hockeyskolan som är för både killar och tjejer.

– Vi börjar med en gång i veckan så får vi se hur stort intresset är, säger Malin Björklund, en annan av ledarna. Vi har märkt att intresset är stort och det sprids fort mellan kompisar. Några tjejer tränar redan nu med killarna och har spelat matcher.

– Vi var med i poolspel förra året med ett flicklag och vi hoppas det blir så även i år, fortsätter Carolina. Om inte annat så ska vi försöka få till enstaka matcher mot andra lag i närheten.

– Vi har inte satt någon övre åldersgräns, säger Carolina. Så om det finns tjejer som känner att dom inte vill träna med damlaget får dom jättegärna träna med flicklaget. Tanken på sikt är ju att de yngre tjejerna ska gå vidare till damlaget och där är det 14-årsgräns för att få spela men man kan få dispens vid 13.

Utrustning som behövs:
skridskor, hjälm, klubba, handskar och gärna benskydd och armbågsskydd.

Kontaktuppgifter för frågor:
Carolina 070-9542024
Malin 076-3403379
Jessica 070-6039067

Flicklagets sida på Svenska lag >>

För nionde året arrangeras World Girls' Ice Hockey Weekend (WGIHW) 5-6 oktober 2019, en helg som utlysts av IIHF (Internationella Ishockeyförbundet) där man vill att så många distrikt/föreningar som möjligt över hela världen anordnar en Tjejhockeydag samma helg. Detta är ett ypperligt tillfälle att locka tjejer att prova på hockey, för att visa upp sin verksamhet och för att sedan förhoppningsvis få fler tjejer i föreningen. Tanken är att detta är en återkommande helg varje år där man väljer en av dagarna, eller kör hela helgen.

Videointervju med Carolina, Ebba och Malin: