World Class ny officiell träningspartner till IK Oskarshamn

3 juli 2017 13:33

När försäsongsträningen i våras skulle dra igång var det i nya miljöer som IK Oskarshamn samlade spelarna i Oskarshamns i särklass största träningsanläggning. Vi kan nu stolt presentera World Class som ny officiell tränings- och guldpartner åt IK Oskarshamn.


På hela 2500 kvm träningsanläggning med mängder av högklassig utrustning, konditionsavdelning, styrkemaskiner och fria vikter håller numera IK Oskarshamn till och tränar sedan i maj. Sedan i maj 2016, när man dubblerade sin träningsyta, är World Class Oskarshamn största träningsanläggning.
– Rätt förutsättningar är a och o när det gäller lagets träning. I våra samtal med World Class märkte vi snabbt att alla våra förväntningar skulle infrias och ledningens positiva syn på samarbetet gjorde det lätt för oss att gå all in, säger klubbchef Martin Åkerberg.

Samarbetet innebär att A-laget bedriver all off ice-träning på World Class, som bara ligger ett slagskott från Be-Ge Hockey Center (passande nog på Be-Ge:s väg). Även juniorlagen kommer att förlägga viss träning dit. World Class blir officiell tränings- och guldpartner.

IK Oskarshamns fystränare Philip Wärmegård öser även han beröm över anläggningen.
– Det är fantastiska lokaler. Stort och bra och många olika stationer, vilket gör att vi kan ha hela laget på plats och köra samtidigt. Vi jobbar ju mycket med skivstänger och fria vikter, något som det finns väldigt gott om. Vi är jättenöjda, gör bra resultat på träningen och spelarna trivs kanon.

World Class platschef Sophie Axelsson är stolt över att få ha stadens elithockeylag hos sig.
– Det är såklart otroligt kul att IK Oskarshamn ser oss som nummer ett i stan. Vi har gjort stora satsningar på utbyggnaden och på utrustningen det senaste året och att elitlag kommer hit och bedriver sin träning är ett bevis på att vi gör bra saker här.