Offensiv back klar för IKO

15 juni 2017 10:48

IK Oskarshamn har gjort klart med den sjunde backen i truppen och det är William Mäkinen, 21, som hämtas från finska SM-liiga. Han har de fyra senaste säsongerna spelat i SaiPa Lappeenranta i östra Finland.


SaiPa hamnade sist i finska ligan förra säsongen. Trots det noterades William Mäkinen, 21 år, för 14 poäng (två mål) från sin backposition och fick stort förtroende under säsongen. Totalt har han spelat 83 matcher inklusive playoff och gjort 17 poäng (två mål). Han har dessutom spelat åtta matcher (en assist) i CHL med SaiPa.

– Jag är glad för den här chansen och det känns spännande att komma till en annan liga och ett annat land, säger William Mäkinen. Jag vet att Allsvenskan är en professionell och tuff liga och det spelas en lite annan hockey än här i Finland. Jag ser mycket fram emot att komma till Oskarshamn och Sverige och hoppas kunna bidra en hel del med min offensiv.

– Jag kände direkt när jag fick frågan att jag var redo att ta utmaningen och ser det som en chans att utvecklas och bli en bättre hockeyspelare.

– Jag känner till Arsi Piispanen och Roope Ranta lite grann men i övrigt blir det nya bekantskaper i laget. Flytten till Oskarshamn blir i mitten eller slutet av juli och jag ser fram emot den nya säsongen i ett nytt land, avslutar William Mäkinen.

IKO:s sportchef Per Kenttä: – William är en ung och utvecklingsbar offensiv back som jag haft koll på under ett par säsonger nu. Han har sina styrkor i passningsspelet och i powerplay där vi har förhoppningar om att att han ska göra avtryck. Det finns en stor uppsida på honom, vilket hans poängskörd under förra säsongen också viskar om. Vi har även fått fina vitsord av de referenser vi tagit på honom.

Kontraktet med William Mäkinen är på ett år.

Följ lagbygget 2017/2018 >>