Joakim "SwinToo" Johansson
Publicerad: 2020-01-09
Joakim "SwinToo" Johansson är först ut att presenteras, en riktigt IK Oskarshamnssupporter som nu får chansen att representera laget han brinner för. Välkommen till IK Oskarshamn E-Sport, Jocke!

Tjena Jocke! Hur är känslan nu när det står klart att du ska spela i IK Oskarshamns nystartade E-Hockeylag?

– Hur känslan är? Ja jo helt sjukt vill jag nog säga. Detta trodde ju inte jag att jag skulle ha en chans till. Man har ju spelat spelet i så många år men har aldrig kunnat tänka sig att få en sådan här chans. Så detta kommer bli så jäkla roligt. Ännu roligare också att få representera klubban man brinner och älskar.

Hur är du som spelare enligt dig själv? Och enligt lagkamraterna?

– Ja du, lite komiskt detta. Jag sökte faktiskt som back då jag är väldigt deffensiv av mig i både tänk och i spelsättet. Jag passar hellre pucken än skjuter den så att säga. En schysst passning är så jäkla läckert istället för en kanon i klyckan. Vad laget tycker så tror jag att dem känner och tycker att det är rätt skönt att ha en liten mer defensiv FW som även kan göra det bra bakåt. Även laget tror jag blev lite förvånade att jag blev uttagen till FW, men lite som vår lagledare Stoffe sa så blev det en bra kemi direkt och det var det som saknades.

Vad ser du fram emot under säsongen?

– Ska bli så jäkla kul att få möta alla dessa lirare som man sett både på NHL Gamer, Twitch men även på YouTube. Det är riktigt bra lag vi kommer få möta och det ska bli riktigt roligt att få möta dem. De ser jag fram emot.

Vad har du för relation till IK Oskarshamn sedan innan?

– Relationen till IK Oskarshamn, ja brinnande supporter sen många år tillbaka. Varit aktiv i Sveriges Vackraste Supporterförening och Supporterstyrelse BFS och kämpat för läktarkulturen tillsammans med alla fantastiska suppotrar som vi har här i Oskarshamn. Alltid haft en bra relation till alla runt föreningen. Brinner kanske lite för mycket men fasiken, det är klubben i mitt hjärta.

Vad är målsättningen med säsongen? Vad tror du om era chanser i år?

– Målsättningen med denna säsong måste vara så klart att försöka ta oss till slutspelet. Kan vi ta oss dit? Ja det måste vi sikta på och det måste också vara vårt mål, men det kommer bli otroligt tufft. Många lag har redan värvat väletablerade lag som spelat tillsammans länge samt spelat det här spelläget som vi spelar. Tänker först och främst på Linköping som värvat ett av Europas Topp 3 lag ”Fila”. Lika så läste jag precis att Djurgården signat med Miracle vilket också är ett bra lag. Luleå har ett vasst gäng som tillhör toppen och som spelat väldigt bra i ECL (European Championship League) i år. Sen får vi inte glömma Färjestad, också ett riktigt bra lag. Sen om man kommer följa serien så ska man även titta på Växjö samt Malmö. Som sagt det är många bra lag som är med.

**Vad har du för bakgrund inom E-Sport? **

– Följt eSporten väldigt länge. Inte bara NHL spelen utan tittat på det mesta då man är en liten nörd och älskar det mesta inom konsoll och dataspel. Hållit på med konsoll och dataspel så länge jag kan minnas. Har dock aldrig deltagit aktivt inom eSporten. Det var en sväng på den goda tiden då man var ung och nötte Call Of Duty 4, då var man med i några tuneringar och spelade men det var ju inga pengar i det då utan mest på skoj.

Finns det något som resten av laget inte vet om dig?

– Haha, oj! Ja då det finns så mycket att det är bäst att dem inte frågar för då kommer vi inte till spel utan då blir det bara en massa historier haha…

Grymt, tack Jocke för att du tog dig tid. Och lycka till i premiären den 13 januari!

– Tack!

Gustav Backlund