• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

"Blir ett offensivt vapen för oss"

18 april 2018 10:29
HERR

Sportchef Per Kenttä fortsätter att presentera spelare till säsongens lagbygge. Under onsdagen blev de sista papperna påskrivna – 26-årige Victor Öhman hämtas som offensiv spjutspets från rivalen Västerviks IK.


Han är skolad i Malmö Redhawks, var en supertalang som ung och debuterade i HockeyAllsvenskan med moderklubben redan som 16-åring. Han har vunnit JSM-guld i LHC tillsammans med Markus Modigs och har sedan tidigare ett förflutet i IK Oskarshamn från säsongen 2012-2013. De senaste tre säsongerna har han varit en flitig poängproducent i rivalen Västerviks IK, men nu är 26-årige Victor Öhman klar för en återkomst i den blåa IK-tröjan.

– Det känns kanon att få knyta till oss Victor som ett offensivt vapen. Han blir en ledande spelare under de kommande två åren att nyttja såväl i fem mot fem-spelet som i powerplay där både skottet och blicken för spelet är av hög allsvensk klass. Han är också stark med puck där han nyttjar både teknik och storlek, säger sportchef Per Kenttä.

För visst är Victor Öhman bekant med IK Oskarshamn sedan tidigare. Utöver två säsonger med derbyn där IKO stått som motståndare så gjorde han 44 matcher och åtta poäng i IKO sitt första seniorår som hockeyspelare.

– Det känns jättekul att komma tillbaka till Oskarshamn. Jag trivdes väldigt bra i både klubben och staden det året och känner både gamla och nya ansikten i och runt laget. IKO var ett tufft lag att möta förra säsongen, det känns som att klubben är på rätt väg och det kommer bli två riktigt spännande år på den fortsatta resan framåt, säger skåningen.

26-åringen har under sina två säsonger i HockeyAllsvenskan med Västerviks IK skrapat ihop 34 mål och 68 poäng på 81 matcher. Och poängproduktion är något han vill fortsätta med.

– Jag ser mig själv som en offensiv spelare som vill göra mål och poäng för att hjälpa laget vinna matcher och komma högt upp i tabellen. Så absolut, jag ska göra allt jag kan för att fortsätta producera och få jubla med publiken i Be-Ge Hockey Center, istället för emot den. Det har varit grymt bra tryck de matcherna vi spelat här.

Kontraktet med Victor Öhman är skrivet till och med säsongen 2019/2020.