J18 tog åttonde raka
Publicerad: 2023-01-29
junior
IKO J18 bara vinner och vinner. Idag kom åttonde raka segern och man leder serien med nio poäng. Segern mot Dalen skrevs till 1-4 efter två mål av Alex Bergström och ett var av Carl Backskär och Lucas Erlandsson. Lowe Ström (bilden) räddade 21 skott, över 95 procent. För J20 går det tyngre även om man mot Västerås var nära att knipa första segern.

Färjestad BK - IK Oskarshamn J20 6-2 (0-1, 3-1, 3-0)
Målgörare IKO: Hampus Johannesson, Leo Johansen-Halmrast.

IKO började bra och gick fram till ledning 0-2 tidigt i andra perioden efter mål av Hampus Johannesson och Leo Johansen-Halmrast (i power play). Men hemmalaget gjorde tre raka mål i andra perioden och ökade på med ytterligare tre i tredje.

Västerås IK - IK Oskarshamn J20 7-4 (0-1, 2-1, 5-2)
Målgörare IKO: Hampus Johannesson, Emil Grimlund (2), Liam Svensson.

Mot Västerås var IKO riktigt nära sin första seger i fortsättningsserien. Hampus Johannesson gav bortalaget ledningen för andra matchen i rad. Men Västerås svarade tidigt i andra perioden med kvittering i power play och ledningsmål precis efter nästa pp. Dryga minuten senare kvitterade Emil Grimlund till 2-2. VIK tog på nytt ledningen tidigt i tredje men än en gång kvitterade Emil Grimlund kort därefter. i mitten av tredje perioden utnyttjade Liam Svensson ett power play och IKO var i ledning med sju och en halv minut kvar. Men hemmalaget kom tillbaka ytterligare en gång och via ett power play strax efter kom även matchavgörande 5-4 och sedan även 6-4 i tom kasse samt 7-4 med några sekunder kvar. Nästa helg blir det en Stockholmstripp med matcher mot Södertälje och AIK.

{!G}

Highlights från svensk hockey TV av Niklas Vilander:

IKO:s J20-tränare Johan Jönsson:
- Tävlingsnärvaron fanns där lite av och på under helgen. Vi startar båda matcherna bra men har otroligt svårt att hålla ihop det under hela matchens gång där vi bjuder in både FBK och VIK in i matcherna där vi borde gjort bättre och kanske rentav av dödat matchen som t.ex matchen mot Västerås.

HC Dalen - IK Oskarshamn J18 1-4 (0-2, 1-2, 0-0)
Målgörare IKO: Alex Bergström (2), Lucas Erlandsson, Carl Backskär.

En halv minut in i andra perioden hade IKO gått fram till 0-3 efter mål av Alex Bergström, Lucas Erlandsson och Carl Backskär. Efter en reducering av Dalen fixade Alex Bergström med sitt andra på nytt ett tremålsöverläge efter en fin soloprestation. Tredje perioden blev mållös och IKO är fortsatt obesegrade. Nästa söndag får vi se killarna på hemmaplan när man möter serietrean Alvesta. Marginalen i tabellen är nu nio poäng för J18 ner till tvåan Nässjö.

{!E}{!F}

IKO:s J18-tränare Philip Bertilsson:
- 3 poäng är 3 poäng men insatsen i sig hade mer att önska. Även om det aldrig var speciellt farligt behöver vår insats upp framöver. Visst, offensivt sett skapar vi bra chanser, men vi behöver spela mer 60meter-hockey. Vi tar för dåliga beslut med pucken emellanåt och byter i dåliga lägen vilket leder till att vi bjuder på lägen och spelvändningar emot oss som vi hade kunnat avvärja om vi tagit lite smartare beslut. Ett plus till boxen som var riktigt bra idag igen.