IKO föll i första perioden mot HV71
Publicerad: 2019-11-02
HERR
IKO hade inget att sätta emot HV71 i första perioden och kom i underläge med hela 6-0. Därmed var såklart matchen körd men IKO gjorde klart bättre sista två perioder och vann t o m den sista med 1-0 efter att Arsi Piispanen (bilden) gjort sitt första mål för säsongen.

IKO var med bra från start och även om HV gjorde 1-0 efter knappt tre minuter kändes matchen jämn och 2-0 efter nio minuter kändes hanterbart. Men sedan kom tre mål väldigt tätt när HV gick ifrån till 5-0 på två och en halv minut. 4-0 kom till under en lång avvaktande utvisning och där bytte IKO målvakt. Tex Williamsson kunde inte göra mycket på målen och ett par var riktigt snygga styrningar precis framför mål. I första anfallet fick även Fredrik Pettersson-Wentzel kapitulera och sedan ytterligare en gång i box play så att det stod 6-0 på tavlan efter första perioden. Skotten så klart också klart till hemmalaget, 15-5.

IKO hade skakat av sig första perioden och kom ut hårt i inledningen av andra. Man skapade hårt tryck mot Jonas Gunnarsson i HV-kassen och var nära att spräcka nollan. Men redan efter två minuter kom istället 7-0 efter ett långt HV-anfall. HV fortsatte köra hårt och IKO var rejält trötta. Men man klarade att freda kassen och så även under ett tufft box play i mitten av perioden. IKO brydde sig inte om vad som stod på tavlan utan spelade jämnt med HV och hade även ett spelövertag i slutet då man även hade ett power play. Kelleher hade ett friläge med en halvminut kvar. Bara 0-1 i perioden och markant övertag i skotten, 8-13, var saker att ta med sig in i andra pausen.

IKO stod upp bra även i tredje perioden utan tanke på resultattavlan. Det fanns såklart ingen chans att hämta in sju mål men man höll spelet väl uppe. HV hade några långa anfall utan att få in flera puckar bakom den tidigare HV-målvakten, PW, som gjorde matchens räddning efter 12 minuter på ett stenhårt avslut från nära håll. IKO skapade mer och mer mot slutet och till slut kunde man även spräcka Gunnarssons nolla med två minuter kvar. Arsi Piispanen med sitt första mål för säsongen fick efter fint samspel med Kelleher och Schütz iväg ett lurigt skott längs isen. IKO vann på så vis andra halvan av matchen med 1-0 men HV:s sju mål på de första 22 minuterna räknas ju också tyvärr. HV vann skotten i tredje perioden med 10-5 och totalt med 33-23.

Övriga tre tidiga lördagsmatcher var Brynäs-Frölunda 3-1, Malmö-Leksand 1-4 och Rögle-Linköping 2-3 (ot), samt på kvällen Skellefteå-Örebro 1-2, Färjestad-Djurgården 4-1 och Växjö-Luleå 3-1. Efter landslagsuppehållet börjar IKO med två bortamatcher, Malmö 14 november och Luleå två dagar senare och därefter Skellefteå hemma den 21 november. IKO halkade ner till tolfte plats då Brynäs och även Leksand gick förbi, de sistnämnda på bättre målskillnad.

HV71 - IK Oskarshamn 7-1 (6-0, 1-0, 0-1)
02.34 1-0 Christian Sandberg (Filip Sandberg, Juuso Ikonen)
08.59 2-0 Filip Sandberg (Nils Andersson, Markus Lauridsen)
11.47 3-0 Linus Sandin (Filip Sandberg, Markus Lauridsen)
13.45 4-0 Juuso Ikonen (Eric Martinsson, Johannes Kinnvall), spel 6 mot 5
14.13 5-0 Simon Önerud (Linus Fröberg, Emil Johansson)
18.26 6-0 Linus Sandin (Markus Lauridsen, Linus Fröberg), spel 5 mot 4
21.56 7-0 Axel Holmström (Johannes Kinnvall, Alexander Bergström)
57.55 7-1 Arsi Piispanen (Tyler Kelleher, Felix Schütz)
Skott: 33-23 (15-5, 8-12, 10-5)
Utvisningar: HV71 2x2, IKO 3x2
Domare: Marcus Linde, Christoffer Holm
Publik: 6896

Highlights från matchen på Playsidan >>

Video från presskonferensen med tränarna Jonas Holmström och Håkan Åhlund efter matchen >>