Efter Björks succé – lämnar för SHL

9 april 2018 20:01
HERR

Marcus Björk var en av IK Oskarshamns starkast lysande spelare den gångna säsongen. Under måndagen står det klart att han lyst så starkt att han belönas med kontrakt i SHL, något som också gör att hans gällande avtal med IK Oskarshamn bryts.


32 matcher i HockeyEttan med Asplöven var allt han behövde. När Per Kenttä blev klar för IK Oskarshamn var det också den då 19-årige Marcus Björk den spelare han valde att ta med sig upp till HockeyAllsvenskan. Värvningen drog på förhand inga större rubriker åt sig, men succén ville inte vänta.

I HockeyAllsvenskan blev Björk såväl målbäste som poängbäste back under grundserien med sina 13 mål och 34 poäng. Produktionen tog han sedan med sig in i såväl Slutspelsserien som Playoff-spelet mot Leksand och gjorde totalt fem mål och sju poäng på åtta matcher.

Avtalet mellan SHL och HockeyAllsvenskan gör det möjligt för SHL-klubbarna att kontraktera spelare med gällande HA-avtal mot att HA-klubben får utbildningsersättning. Denna möjlighet har nu en klubb i SHL valt att nyttja och under måndagen blev det klart att Marcus Björk bryter sitt kontrakt med IK Oskarshamn.

IK Oskarshamn vill tacka Marcus Björk för en grym säsong och önskar honom lycka till i den fortsatta karriären.