IKO J20 tog säsongens första seger
Publicerad: 2021-09-12
junior
Det blev en seger och en förlust för IKO J20 under en målrik hemmahelg i J20 Nationell Södra. Först seger med 9-6 mot Rögle och därefter förlust med 9-3 mot Malmö. Mikkel Öby Olsen (bilden) gjorde även SHL-debut i lördagens match mot Timrå.

Det blev en riktigt målrik helg i Be-Ge Hockey Center, inte bara för A-laget. Juniorerna inledde på fredagen med en klar seger, 9-6 mot Rögle. Det var länge jämnt i matchen och det stod 3-3 med tre minuter kvar av andra perioden. I tredje blev det målkalas och IKO vann den med 5-3 och totalt alltså med 9-6. Rögle vann skotten med 42-36 och Ludwig Svensson i målet räddade 36 skott.

Mot Malmö var det också jämnt länge, till exempel 2-2 efter en period. Sedan fick Malmö två snabba mål i början av andra och rann ifrån till 6-3 och till slut 9-3. Malmö vann skotten med 49-31 och Algot Persson räddade 40 skott. Det blev lite grinigt i slutet i den matchen och det delades ut två matchstraff i vardera laget för fighting.

Nästa helg blir det bortaturné till Ängelhom (Rögle på lördag) och Göteborg (Fröluna på söndag). Rögle har 5 poäng, Frölunda 4 och IKO 3 efter tre spelade omgångar.

IKO:s J20-tränare Johan Jönsson:
- Fredagens match tävlar vi varenda byte mot ett bra Rögle vilket visar hur bra vi kan göra det när vi håller oss till våra grunder och att vi tar pucken till målvakt vilket våra nio mål visar.
- Mot Malmö kommer vi ut bra i första perioden och skapar mycket framåt och kanske inte får den utdelningen vi förtjänar. Sen tar vi inte riktigt upp kampen i andra perioden vilket gör att Malmö tar över och är effektiva framåt.

IK Oskarshamn - Rögle BK 9-6 (1-1, 3-2, 5-3)
Målgörare IKO: Malte Hasselgren, Hampus Johannesson (2), Adam Petersson, Nils Bolin, Douglas Andersson (2), Liam Svensson, Axel Blom.

IK Oskarshamn - IF Malmö Redhawks 3-9 (2-2, 1-4, 0-3)
Målgörare IKO: Hampus Plato, Elias Wiberg, Nils Bolin.