Slovakiske backen Oliver Fatul landslagsuttagen

31 oktober 2018 10:29
JUNIOR

Han är ny i IK Oskarshamns juniororganisation för den här säsongen. Och nu är han även landlagsuttagen. 16-årige Oliver Fatul, som varit bofast i IKO:s J20-lag den här säsongen, är uttagen till Slovakiens U17-landslag.


Slovakiske backen Oliver Fatul, som fyllde 16 år så sent som i augusti, är ett av nyförfärven till IK Oskarshamns juniorverksamhet den här säsongen. Fatul kom då från Malmö Redhawks där han de senaste två säsongerna mestadels spelat U16-hockey på högsta nivå. Till den här säsongen flyttade han med sina slovakiska kompisar Nicolas Korbel och Ondrej Sisolak till Oskarshamn.

Såhär långt har det mestadels blivit spel i IK Oskarshamns J20-lag där han noterats för åtta matcher, tre poäng (1+2) samt noterar +7. Nu får slovaken chansen att visa upp sig även på den internationella scenen.

På söndag reser han hem till Slovakien för att samlas med det slovakiska U17-landslaget som sedan ska spela en fyrnationsturnering i tyska Füssen den 9-11 november. För motståndet står Tyskland och Schweiz samt Frankrikes U18-landslag.