Serietvåan Timrå på besök

4 januari 2018 16:00

IKO lyckades bryta den långa förlustraden senast mot AIK och nu vill man i hemmamatchen mot Timrå visa att det inte var en engångsföretelse. Timrå är tvåa i tabellen efter förlust senast mot Södertälje. Matchens profil är #55 Tom Linder som gör sin andra säsong i moderklubben efter återkomsten, sjunde totalt. På bilden jublar han efter sitt mål när han kom fri med målvakten direkt från utvisningsbåset och fixade två poäng mot Vita Hästen.


IKO har bara tagit en poäng av Timrå den här säsongen så nu är väl rätt läge att bryta även den trenden. Tidigt på säsongen blev det förlust med 2-1 hemma efter en sen reducering och skottvinst med 32-16. I bortamatchen blev det 3-2 i sudden efter en sen Timråkvittering. Även där vann IKO skotten och hade ett spelövertag i större delen av matchen.

I Timrå sticker 20-årige Jonathan Dahlén ut med sitt poängsnitt, över en poäng per match. 29 poäng (15 mål) har det blivit på 25 matcher. Närmast i Timrå är hans tre år yngre kedjekamrat Filip Hållander med 18. Niklas Johansson svarade för tre poäng mot AIK och är nu poängbäst i IKO med 24 (7 mål). Henrik Haukeland toppar målvaktsligan med nästan 93 i räddningsprocent även om han tappade en del i förlusten mot Södertälje med mera mänskliga 86 procent.

Timrå är statistiskt bättre än IKO i både power play och box play men IKO förbättrade pp senast mot AIK med hundraprocentig utdelning (två mål på två försök). Timrå är seriens snällaste lag med bara 85 tvåminutersutvisningar (2,5 per match) och inte en enda femminutare eller matchstraff. IKO ligger på drygt fyra tvåor i snitt men mot AIK blev det inte någon utvisning för första gången den här säsongen.

Matchens profil #55 Tom Linder finns i en videointervju längre ner i artikeln.

Omgång 33 är utspridd på flera speldagar; fredag Leksand-Almtuna, MODO-Södertälje, lördag Troja/Ljungby-Vita Hästen, Västervik-AIK, måndag Karlskoga-Tingsryd och slutligen Björklöven-Pantern som spelas 15 januari. På söndag spelas Björklöven-Södertälje från omgång 29.


**#55 Tom Linder presenteras av:

**

Länk till IKO:s spelschema med resultat

Länk till tabell och statistik i HockeyAllsvenskan

Videointervjuer med Tom Linder och Björn Hellkvist inför matchen: