Talangfulle målvakten lånas in från HV71

8 maj 2018 10:07
HERR

Lagbygget inför den kommande säsongen fortsätter. 18-årige Adam Åhman med såväl SHL- som juniorlandslagsmeriter kommer den kommande säsongen att vara namngiven målvakt för IK Oskarshamn.


Med den kommande säsongens nya lånebegränsning kan en målvakt och två utespelare namnges av respektive klubb. IK Oskarshamn har under tisdagen gjort klart med HV71 om Adam Åhman, 18, som i höst kommer att kampera med Christoffer Rifalk om matchminuterna.

Adam Åhman har de senaste tre säsongerna representerat HV71s juniorlag och stod bland annat ett lysande slutspel i J20 SuperElit som bärgade JSM-guldet åt HV71. Han fick även debutera i SHL där han fick istid i totalt fyra matcher med siffrorna 2,27 GAA och en SVS% på 91,3. Nu får Adam Åhman chansen i seniorhockeyn på riktigt.

– Åhman kommer från en bra säsong med HV71 och var en starkt bidragande orsak till HVs JSM-guld. Nu tror både vi, Adam och HV att Adam är redo för en roll i seniorhockeyn och vi hoppas att han ska kunna utvecklas bra hos oss under den kommande säsongen, kommenterar sportchef Per Kenttä.