IKO vill ha revansch på Södertälje

4 december 2017 13:20

IKO har haft en liten formsvacka men trots tre sämre insatser har man visat styrka genom att på dessa tre matcher fått med sig fyra poäng. Nu återstår att se om helgens vila fått upp energi och fokus till tisdagens möte med Södertälje i "Scaniaderbyt". Matchens profil är #21 Gustav Olhaver som gjorde mål två matcher i rad och kom med i förra veckans "dreamteam".


Södertälje SK hade noll poäng efter sex omgångar och tränaren Mats Waltin fick sparken. Efter det har anrika SSK fått fart på grejorna och tagit 36 poäng på 17 omgångar och ligger nu sjua, fem poäng efter IKO på andraplatsen. Första mötet lagen emellan slutade med suddenseger, 2-1, för SSK efter en sen kvittering. Det var SSK:s andra match efter tränarbytet och även andra seger. I fredags föll Södertälje - precis som IKO - efter förlängning hemma mot Almtuna.

IKO har som sagt haft en lite dalande form men har ändå tagit 14 poäng på de senaste sju matcherna. Mot Västervik lyckades man hålla undan till tre poäng och mot Troja senast lyckades man kvittera två gånger men föll sedan i Sudden.

Lagen har flera spelare vardera högt upp och ganska tätt i poängligan. Christopher Bengtsson och Marcus Björk med 18, Fredric Weigel 17, Manuel Ågren, Niklas Johansson och Kalle Johansson med 16 och Thomas Valkvae-Olsen 15. Ännu högre upp är Lucas Elvenes med 21, men han är som bekant inte tillgänglig för spel nu.

Statistiskt är Södertälje klart bättre i power play medan IKO är något bättre i box play än motståndarna. Lagen har tagit lika många tvåminutersutvisningar, prick hundra vardera, dvs drygt fyra per match.

Matchens profil är 20-årige Gustav Olhaver, 2 meter lång och 107 kg tung, som finns i en videointervju längre ner i artikeln. Läs mer om "dreamteam" på Hockeyallsvenskan.se.

Omgång 24 har bara en ytterligare tisdagsmatch, MODO-Vita Hästen, medan övriga spelas onsdag; Troja/Ljungby-Pantern, Leksand-Tingsryd, Karlskoga-AIK, Västervik-Timrå, Björklöven-Almtuna. Trojas match mot Timrå på måndagen är från omgång 26. På fredag spelar IKO sin tredje hemmamatch i rad, när Leksand kommer på besök. Nästa vecka blir det långresa igen, nämligen Umeå på onsdag för att möta Björklöven och därefter MODO hemma på lördagen.

Länk till IKO:s spelschema med resultat

Länk till tabell och statistik i HockeyAllsvenskan

Videointervjuer med Gustav Olhaver och Björn Hellkvist inför matchen: