IKO anställer ung materialare

1 augusti 2017 17:20

IK Oskarshamn har under en tid sökt en materialförvaltare och har nu hittat en ung smålänning som närmast kommer från Österrike! Benny Boqvist är 23 år och med en relativt kort karriär som materialare hittills men beskrivs som ung, hungrig och nyfiken på uppdraget.


– Det känns perfekt med den här rekryteringen, säger IKO:s sportchef Per Kenttä. Vi får in en ung och hungrig kille som besitter precis de egenskaperna och kunskaperna vi ville ha in i teamet runt laget. Han har dessutom ett starkt driv för att lära sig ännu mer av allt kring materialaryrket och det ska vi självklart se till att han får göra här hos oss.

- Vi har pratat någon månad men det blev bestämt nu i onsdags och i lördags började jag slipa skridskor direkt, säger Benny Boqvist som gjorde sitt första officiella framträdande vid ispremiären. Jag är ju ganska ung men har ändå hållit på med det här i 6 år så jag börjar kunna jobbet men jag vill hela tiden lära mig mer. Det känns bra att ha huvudansvaret samtidigt som Bosse Green finns bredvid med sitt kunnande efter 10 år i hallen.

- Mina fyra år i Leksand var ganska intensiva med både jobb i J 20 och assisterande materialare i A-laget. Förra säsongen var jag i Österrikiska ligan där vi gick nästan hela vägen och förlorade i finalen.

- Jag är född i Småland, precis på Hallandsgränsen men jag får jobba lite på dialekten då det låter som jag varit i Leksand lite för länge, avslutar Benny Boqvist med ett skratt.