Viktor Fredén - ny J18-tränare och ungdomsansvarig

28 april 2017 10:23

IK Oskarshamn fortsätter att stärka och bredda organisationen. Viktor Fredén, 23 år från Falköping, blir den sista stora pusselbiten som klubbens nya J18-tränare och ungdomsansvarige.


Han är född i Falköping och har avverkat den största delen av sin ledarkarriär i Västergötlandstrakterna. Närmast kommer han från ett J18-uppdrag i grannorten Ulricehamns IF samt även som tränare för Västergötslands TV-pucklag. Och trots sin unga ålder har ledarkarriären redan flera år på nacken.
– Jag började som 17-åring i IFK Falköping som ungdomsledare, sedan har jag varit runt och haft lite olika uppdrag här i krokarna, med allt från U16, J18, J20 och TV-pucken de sista åren, säger Viktor Fredén.

Nu blir han för första gången tränare i J18 Elit-serien, något som både motiverar och inspirerar honom då det innebär ett nytt kliv i tränarkarriären.
– Det ska bli fantastiskt roligt och jag ser redan nu jättemycket fram emot det här. Kul att få chansen att ta ett kliv uppåt och att vara med och utveckla mig själv och andra under den här tiden. Jag har haft ett par snack med Per Kenttä och den planen som finns är väldigt inspirerande.

Men rollen spetsas även till med ett ungdomsansvar där han ska vara navet mellan junior- och ungdomsverksamheten. Tillsammans med sportchef Per Kenttä och junioransvarige Johan Hellström kommer Viktor säkerställa att den röda tråden från A-lag och neråt i åldrarna följs. Något som på sikt ska stärka tydligheten i hela organisationen.
– Vi är väldigt nöjda med att Viktor vill komma och stärka upp oss. Det är en ung, driven och ambitiös kille som kommer att komplettera juniorsidan och hockeygymnasiet bra och tillsammans ska vi även jobba ännu hårdare neråt i leden. Han blir en nyckelperson i arbetet att få fler spelare från ungdomslagen upp på hockeygymnasiet och sedan förhoppningsvis även vidare till A-laget, säger sportchef Per Kenttä.

Västgöten är dock inte helt ovan med att jobba i IK Oskarshamn. Förra sommaren var han bland annat med som instruktör på IKO Summer Hockey Camp.
– Ja, precis. Den var roliga dagar och jag kommer såklart även vara med där nu i sommaren. Sedan känner jag Johan Hellström sedan tidigare, jag har sett arenan ett par dag och hittar hjälpligt i stan. Det ska bli riktigt kul det här, juniorverksamheten i klubben har en uppåtgående trend och det finns en tydlig plan för hur vi ska utveckla detta ytterligare. Det kommer bli bra det här, avslutar Fredén.

Kontraktet med Viktor Fredén är skrivet för de kommande två säsongerna.