Alexander blev matchvinnare åt Kalmar i derbyt

19 februari 2019 08:50
HERR

IK Oskarshamns juniormålvakt Alexander Nilsson (bilden) har varit utlånad till Kalmar i HockeyEttan och gjort det väldigt bra. Igår blev det seger i derbyt mot Nybro och därmed säkrad serieseger och play off-plats. Alexander hade en avgörande roll i straffläggningen.


Det var ett hett derby i Iffehallen inför 1250 åskådare och det gällde seriesegern och vidare play off-spel mot Allsvenskan. Matchen stod 4-4 efter ordinarie tid och även efter förlängning och gick till straffar. Där räddade Alexander fem av Nybros sju straffar och blev matchvinnare. Därmed har Kalmar vunnit serien och går vidare till play off. Under matchen räddade Alexander 36 skott från Nybro, 90 procent. Under hela serien har han stått 12 av 16 matcher med en räddningsprocent på 92,7 och är tvåa i serien. Samtidigt har han stått samtliga 22 matcher i IKO:s J20-lag med en räddningsprocent på 91,9, trea i serien.

IK Oskarshamn står väl rustade i slutspurten av Allsvenskan och kommande slutspel med fyra tillgängliga målvakter, av vilka Alexander är en.

Länk till resultat, tabell och statistik i HockeyEttan Södra Vår >>