IKO åker till Södertälje

12 oktober 2017 13:22

Efter ett par matcher mot topplag får IKO den här helgen ta sig an lagen lite längre ner i tabellen, närmast Södertälje fredag kväll och därefter Västervik söndag eftermiddag, båda på bortaplan. Backnyförvärvet Marcus Björk (bilden) finns i toppen av den interna poängligan på 6 poäng (2 mål).


Södertälje som klarade sig kvar ifjol genom kval har fått en tuff start även i år och står på 3 poäng efter sju omgångar. Huvudtränaren Mats Waltin har fått lämna skutan och nu siktar man på en nystart, som började med seger borta mot MODO på onsdagen.

Nicklas Heinerö och IKO-bekantingen Stefan Gråhns är "Kringlornas" bästa poängplockare med fem respektive fyra poäng. För IKO:s del är det backarna Marcus Björk och Kalle Johansson som toppar interna poängligan (6 pinnar var) och även plus/minusstatistiken med plus 6 respektive plus 9.

Eftersom både AIK och Björklöven förlorade senast är IKO kvar på tredje plats när hela omgång 7 spelats klart. Man är på samma poäng som tvåan MODO, som alltså också förlorade. För ovanlighetens skull spelas hela omgången på samma dag. Övriga matcher: Tingsryd-Leksand, AIK-Karlskoga, Timrå-Västervik, Vita Hästen-MODO, Pantern-Troja/Ljungby, Almtuna-Björklöven.

IKO:s huvudtränare Björn Hellkvist:
- Vi kollade på TV både Södertäljes och Västerviks matcher för att förbereda oss inför helgen. Men vi har kollat även tidigare matcher. Det blir så synligt med sex raka torsk i början på serien. SSK har inte blivit utspelade av något lag utan det är jämnt hela tiden. Jag tror inte vi ska fokusera på att dom har bytt tränare, däremot kan det vara en boost för deras vilja att täcka skott och ta pucken till mål och sånt. Det finns säkert en viss lättnad nu efter deras första seger.

- Vi fokuserar på vad vi ska göra men samtidigt har vi tittat på motståndarnas styrkor och svagheter och förmedlar det till våra killar. Nu har vi fått tre bra träningar i rad den här veckan och vi har framför allt tränat på målskyttet och hoppas få betalt för det. Det var där det brast mot Timrå, både fokus och intensitet och "kaosfaktorn" framför motståndarmålet. Vi behöver ha mer folk med fart och mer puckar in på mål.

- När det gäller truppen så är Marcus Sylvegård indisponibel. Ludvig Engsund har startat sin rehab och kan vara i spel inom en eller två veckor. I övrigt har vi alla tillgängliga.

IKO har bortamatch igen redan på söndag då man möter Västervik i säsongens första länsderby. Nästa hemmamatch är på onsdag mot BIK Karlskoga.

Länk till IKO:s spelschema med resultat

Länk till tabell och statistik i HockeyAllsvenskan