Målvaktstränare klar – Alm stärker ledarsidan
Publicerad: 2018-06-11
HERR
Viktor Alm, 28 år. Det är IK Oskarshamn nye målvaktstränare. Han har själv en hockeykarriär bakom sig i bland annat J20 SuperElit, Norge och HockeyEttan. Närmast hämtas han från uppdrag hos norska ishockeyförbundet.

Som spelare representerade han bland annat HV71, Frölunda och Nybro. Men när den nu 28-årige Viktor Alm lade masken på hyllan efter säsongen 2013/2014 skolade han om sig till målvaktstränare. En roll han ägnat sig åt de senaste säsongerna med ett olika landslagsuppdrag hos det norska ishockeyförbundet men också ytterligare roller på förbundet kopplat till utveckling. Den senaste säsongen spenderade han även nere i Düsseldorfer EG där han bland annat coachat för gamle IKO-målvakten Dan Bakala.

– Viktor är en väldigt ambitiös kille som trots sin unga ålder också sitter på en hel del erfarenhet. Han är driven och brinner för att ge målvakter bästa förutsättningar, säger sportchef Per Kenttä.

Viktor Alm om sitt nya uppdrag:
– Det känns såklart jättespännande att få komma till en bra och stabil HockeyAllsvensk organisation. Såhär långt är allt bara goda intryck av det jag hört och sett.

Han är bara 28 år och spelade själv så sent som för drygt fem år sedan. Men det ser Viktor Alm inte som något hinder, snarare en fördel.
– Jag har ju själv spelat på det sättet som dagens målvakter spelar. Jag har själv varit i situationerna som dagens målvakter ställs inför och teknikerna det kräver.

Alm om säsongens målvaktspar:
– Två unga och duktiga killar som har all framtid för sig och enormt spännande att få vara med i deras fortsatta utveckling. Det finns bra resurser i föreningen för de här grabbarna att utvecklas vidare.

Kontraktet med Viktor Alm är skrivet över de kommande två säsongerna. Göteborgaren kommer att jobba såväl med A-lagets som med föreningens junior- och ungdomsmålvakter.

IK Oskarshamn Viktor Ekström