Nära full pott för J20 på bortaturnén
Publicerad: 2021-09-19
Junior & Ungdom
IKO J20 kan se tillbaka på en lyckad bortaturné med 4 poäng den här helgen. Först seger mot Karlskrona med 4-1 och sedan förlust med 4-5 efter straffar mot Frölunda. I sista matchen var det också nära tre poäng när Frölunda tog ut målvakten och kvitterade. Max Wattvil (bilden) var en av målskyttarna i helgen.

I lördagens match mot Karlskrona hade IKO kommandot hela matchen. Två mål i första perioden och två i andra och en stabil ledning inför sista där KHK reducerade till 1-4. Målvakten Algot Persson räddade 35 skott, över 97 procent!

Söndagens match i Göteborg var jämnare. IKO var uppe i en tremålsledning tidigt i tredje perioden, bland annat efter två snabba power play-mål i andra. Men Frölunda hämtade in försprånget och kvitterade i spel 6 mot 5 med två och en halv minut kvar. Hemmalaget vann även straffläggningen och tog hand om bonuspoängen.

Nästa match blir borta mot Linköping på onsdag. LHC ligger på fyra poäng efter fem omgångar medan IKO har sju på lika många spelade matcher.

IKO:s J20-tränare Johan Jönsson:
- Sammanfattningsvis gör vi två bra matcher på vår bortaturné. Börjar med match mot Karlskrona på lördagen där första halvan är riktigt bra. Sen drar vi på oss alldeles för mycket utvisningar men då steppar killarna upp i PK och döda utvisningar väldigt bra.

Mot Frölunda är med en bra match men likt matchen mot Växjö i premiären har vi svårt att hålla ledningen vilket vi tappar i sista perioden. Sen har vi riktiga kanonlägen i sudden men till slut blev det förlust på straffar.

Karlskrona HK - IK Oskarshamn 1-4 (0-2, 0-2, 1-0)
Målgörare IKO: Douglas Andersson, Nils Bolin, Max Wattvil, Ludwig Stjernberg.

Frölunda HC - IK Oskarshamn 5-4 (0-1, 1-2, 3-1, 0-0, 1-0)
Målgörare IKO: Adam Björklund, Mikkel Öby Olsen, Hampus Johannesson, Axel Blom.