• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt

Barnen gör publiken snäll

6 december 2018 09:34
FÖRENINGEN

Snäll, gosig, rolig, schyst, hygglig, cool, skön, duktig, söt, gullig, häftig, fin, glad och smart... 14 beskrivningar på hur en riktigt bra kompis ska vara, signerade barnen i Döderhults församlings barngrupp Klanglådan. Värdeord som fortsättningsvis ska pryda Be-Ge Hockey Center på olika sätt.


– Samarbetet med Döderhults församling är mycket spännande. Och i de hårda tider vi lever i är det viktigt att barnen får göra sina röster hörda, säger IK Oskarshamns klubbchef Martin Åkerberg.

Inspirationen till projektet kommer från Matteus 7:12. ”Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem.” Fritt översatt till ”allt du vill att din kompis ska göra mot dig, det ska du också göra mot han eller hon.”

Snäll är nyckelord
Barnen som deltar i Klanglådan, som är mellan fyra och sex år, fick uppgiften att svara på frågan ”Hur ska en riktigt bra kompis vara.”
Hur de svarade läste du i ingressen. Men det var ett ord som gick igenom deras svar som en röd tråd: Snäll. Alla barnen tycker det viktigaste är att kompisen är snäll.
– Det här är ett sätt att verka för ett mjukare och vänligare samhälle, om än i liten skala, säger Döderhults församlings informatör Linda Tiri. Jag tror att barnens värdeord kommer att ge en och annan en tankeställare.
Att församlingen har valt Be-Ge Hockey Center som arena för barnens värdeord är inte speciellt konstigt.

Välsignad arena
– Kyrkan finns överallt. En plats som samlar drygt 2 600 människor 26 gånger under en säsong är naturligtvis optimal. Under hockeymatcherna når vi många som normalt inte är så intresserade av kyrkan och vad den står för. Men jag tror att en stor del av dem tar barnens värdeord till sina hjärtan. Barnens värdeord ska appliceras på plexiglaset på kortsidan mot logerna tillsammans med församlingens logotype. Dessutom ska logotype och värdeord kommuniceras ut via LED-skärmarna i uppgångarna – dessutom via jumbotronen.
– Vi har mycket god erfarenhet av LED-information i kombination med reklaminsatser i Stadsmagasinet, säger hon.

Ett vinnande koncept. Förhoppningsvis kommer barnens värdeord att motverka okvädesord mot domare och motspelare.
– Hockey är en tuff sport. Men snällhet är alltid bättre än dumhet.

Barnens värdeord:
Snäll, Gosig, Rolig, Schyst, Hygglig, Cool, Skön, Duktig, Söt, Gullig, Häftig, Fin, Glad, Smart