J20 spelar sista grundseriematchen mot Linköping
Publicerad: 2022-12-09
junior
IKO J20 spelar sista grundseriematchen borta mot Linköping på lördagen. För J18 är det också bortamatch i Alvesta på söndag. Liam Svensson är tvåa i skytteligan i J20 på 18 mål och spelade åtta minuter i SHL-matchen i Göteborg igår.

IKO J20 avslutar grundserien mot Linköping på lördagen. Man kommer närmast från en bortahelg med en seger och två förluster. Som sista lag i tabellen får man nu sikta in sig på fortsättningsserien efter nyår.

Johan Jönsson, J20-tränare, hur är läget i laget med form, skador och annat?
-Lite osäkert. Vi har en del skador och sjukdomar i truppen inför lördagens match samt tre killar som är iväg på landslagsuppdrag vilket givetvis är kul. Men som sagt så är det ett litet osäkert läge med vilka killar vi har tillgängliga till helgen.
Hugo Jonasson till JVM, en fjäder i hatten?
- Jo absolut men den största credden ska Hugo själv ha för allt arbete han har lagt ner med hjälp av sina lagkamrater som har tävlat med honom varje dag för att bli bättre.
LHC känner ni väl till, något speciellt att se upp med?
- Överlag är Linköping ett skickligt lag som har en bra spets på sin forwardssida som vi får se upp med. Annars fokuserar vi bara på vad vi ska göra och vår prestation.

J18 har vunnit två raka i början av fortsättningsserien när man nu åker till Alvesta för höstens sista match. Efter nyår får man ta sig an nuvarande serieledaren Mjölby på bortaplan.

Philip Bertilsson, J18-tränare, hur är läget i laget med form, skador och annat?
- Under träningsveckan har vi lyckligtvis varit ganska förskonande från både skador/sjukdomar, tack och lov. Det har gjort att vi kunnat träna på bra och fortsätta slipa på saker i vårt spel.
Alvesta har ni bra koll på, hur ser du på matchen?
- Ja, vi har spelat mot dom två matcher innan. Vi behöver fortsätta använda hela isen i anfallszon, ha rätt beslutsfattning genom mittzon och vara lojala mot att spela defensiven fullt ut för att stänga ner deras kontringar precis som senast när vi möttes hemma hos oss.
Hur lägger ni upp juluppehållet?
- Vi kör på med hård träning, med lite mer betoning på träningen off ice fram till ett par dagar innan jul för att sedan ta ett break i mellandagarna och återsamlas redo och fulla med energi efter årsskiftet igen.

Se juniormatcherna på Svensk hockey TV >>

Länk till resultat och tabell i J20 Nationell Södra >>

Läs mer på lagsidan för J20 >>

Länk till resultat och tabell i J18 Division 1B forts >>

Läs mer på lagsidan för J18 >>

IK Oskarshamn Göran Svenson