• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov

Gott resultat för IK i turistekonomisk undersökning

19 maj 2020 13:59

På uppdrag av Oskarshamns kommun och IK Oskarshamn gjorde Upplevelseinstitutet en rad undersökningar under de SHL-matcher som spelats i Oskarshamn under säsongen. En del av undersökningen är en utvärdering av turistekonomin som matcher i Be-Ge Hockey Center står för. Resultatet visar att IK bidrar stort till Oskarshamns näringsliv.


Genom intervjuer och enkätfrågor har Upplevelseinstitutet tagit reda på hur många personer, utan hemmahörande i Oskarshamn, som har besökt Be-Ge Hockey Center under första säsongen i SHL. Detta ger i sin tur en fingervisning av hur mycket hockeyn inbringar till turistnäringen i kommunen.

– Att intresset för hockey och IK Oskarshamn är stort inom kommunen vet vi sedan tidigare. Det syns på läktaren och i stan under säsongen. Det intressanta i undersökningen som gjorts av Upplevelseinstitutet är att intresset även sträcker sig utanför kommungränsen. Att vi genom hockey kan bidra till turistnäringen är väldigt positivt, säger klubbchef Martin Åkerberg.

Under säsongen 2019/2020 besökte totalt 80 461 personer Be-Ge Hockey Center. En otrolig siffra med tanke på vår arenas kapacitet och hur många människor som bor i regionen. Stort tack till alla som besökt oss! 25 procent av det antalet personer kom utifrån kommungränsen, några hejade på bortalaget, men en stor del kom för att stödja IK Oskarshamn. Tillsammans inbringade deras vistelse under säsongen lite mer än 25 miljoner kronor till företagare runt om i Oskarshamn.

– Den här typen av undersökning har aldrig gjorts hos oss i samband med match. Resultatet är väldigt bra och det känns bra att få ett kvitto på att vi är med och bidrar till kommunen och näringslivets utveckling. Det ger kraft att fortsätta utvecklas och leverera en så bra upplevelse vi kan trots de begränsningar vi lever med, säger Martin Åkerberg.

– Genom den här undersökningen kan vi nu ge återkoppling till de företagare som ansträngt sig för att erbjuda service och tjänster till hockeybesökare och samtidigt inspirera fler att dra nytta av hockeyturisterna, säger Johanna Wihl, näringslivschef i Oskarshamns kommun.